Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Mám uvolnění z tělesné výchovy, potřeboval jsem se nutně naučit na jeden předmět a proto jsem se nedostavil uprostřed dne na hodinu TV, ale šel misto toho do knihovny, školu jsem neopustil (vycházení máme zakázáno i o přestávkach). Takto jsem učinil dvakrát, učitel mi to odmítá omluvit. Momentálně mám tedy dvě neomluvené hodiny. Hrozí mi něco? Budu rád za jakoukoliv radu. Děkuji
Nemohu soudit, třeba jsi nějak závažně nemocen, když nemůžeš absolvovat hodiny TV, ale za mého mládí se z tělocviku nikdo neulejval. Byli jsme naopak rádi, když tu nahromaděnou energii z lavic můžeme odreagovat na nářadí nebo na hřišti.
Učitel o Tobě musí mít stále přehled. Zodpovídá za Tebe. Proto musíš sedět jako karbanátek na švédské bedně a koukat, jak si ostatní vypracovávají těla. Cestou do knihovny si můžeš třeba zvrtnout někde nohu. A učitel o tobě neví.
Nutně se naučit na jeden předmět ses mohl (a měl) doma. Říká se tomu domácí příprava. Knihy mám sice ráda, ale když bych si mohla vybrat, raději bych znovu zkusila po letech roznožku a skrčku (ta byla těžší) přes kozu, než pozdě dohánět, co jsem doma zanedbala.
Dneska mi připadá, že se mnoho mladých pohybuje jako bedny kytu. Nebo je to jenom moje domněnka? Jaga.
babajaga - Nesuďte tazatele, nevíte proč je z TV osvobozen. Jestliže má doporučení lékaře, určitě to nějaký důvod má.
Co se týká "radosti" ze školního cvičení, mám na to názor jiný. Byl jsem normální kluk, lezl jsem přes ploty, po stromech, po zdech dvorků. Jezdil jsem na kole, bruslil, dělal lumpárny, běhal kde se dalo... prostě normální kluk. Ale pokud jsem se mohl ulejt z povinné tělesné výchovy, tak jsem to udělal. A když jsem třeba byl po těžší nemoci dočasně osvobozený od TV, byl jsem rád, že můžu sedět na té bedně a sledovat ostatní, jak se povinně pachtí v tělocvičně.
Ale jinak naprostý souhlas.
Prostě ponaučení, že máš za tělocvikářem zajít předem, když do jeho vyuč.hodiny nemáš v plánu přijít. Teď dodatečně by se to možná taky nějak dalo "zmírnit", že bys za ním zašel, omluvil se a zeptal, zda to nejde nějak odčinit, nahradit. Záleží na tom, jak to podáš, jaký on je a jakou má s Tebou zkušenost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.