Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se vyslovuje chat?

Od: jaroslavmartin odpovědí: 14 změna:
14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Úplně jednoduše: "čet".

Dlouhé "čét" je nesmysl.

lmgify

Poslechl jsi si vůbec ty rodilé mluvčí z Wiktionary? "A" se v angličtině nikdy nevyslovuje krátce. Proto se taky dá rozeznat rozdíl mezi bad x bed, (he) sat x (he) set atd.

Po třech letech v anglicky mluvící zemi a se státní zkouškou z jazyka anglického mohu říci jen: NO COMMENT!

Satam má pravdu, předsedo *vtip*

wep

Tak ono to není vyloženě é jako ve slově mladé ale něco mezi dlouhým á a é, kde to spíš inklinuje k tomu é *smich*

Ale pokud se to slovo chat přejme do češtiny, tak je asi přirozenější vyslovit to jako /čet/

lmgify
hodnocení

2x

čé-t/čét

výslovnost (UK/US) na Wiktionary

hodnocení

2x

Získala jsem tu bezva stránku na výslovgnost *ua* http://ttsdemo.com/

hodnocení

1x

Klikni si na amplionek pod slovem chat a uslyšíš výslovnost.

translate.google.cz/...

*placni*

alena3502
hodnocení

1x

Pro anglofily, je i cizí jazyk francouzský, chat znamená kočka a čte se: ša

vilik*
Petit chat, znám :).
alena3502cerna

Pamatuji si Chat Noir/e...Černá kočka. Myslím, že to byla nějaká kolínská voda.:)

A víno, ne? A kabaret. A kavárna v Brně. No a prostě černý kočka.

vilik*
Já to znám z wikipedie

hodnocení

0x

Kdysi dávno jsem tady dávala stránku s výslovností. Byla to paní, pán nebo dítě a ono řeklo to, co se jí napsalo. Nemáte to někdo? Já jsem to zafremačila a ráda bch to získala zpět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]