Nejste přihlášen/a.
Hezký den,
Před třemi,roky jsem se rozhodla dodělat si maturitu.Nastoupila jsem na SŠ.První ročník, jsem překonala, druhý skoro taky, až na matiku, z které jsem propadla, chtěla jsem to vzdát, protože matika nepatří do mých oblíbených předmětů.Ale nakonec jsem šla nepřipravená, protože mě každý hecoval, samozřejmě jsem to neopravila a nastoupila zpátky do druhého ročníku.Který asi teď ukončím,jelikož jsem jí zase nezvládla.A ještě jsem se dozvěděla že mám 2 Enka z účetnictví a ekonomiky.Těchto dvou předmětů se nebojím Ty se dají naučit, opravky bych zvládla.Ale já mám dotaz, nemužu mít na vysvědčení za 5 a dvě neklasifikováno, to mě nepustí,ani na opravky že?I když sama nevím jestli se tou matikou chci trápit,je pravda že jsem se ji nevěnovala protože na ni nemám buňky,ale jsem si jistá že i když na ní budu trávit každý den že ji stejně nezvládnu.A škola bez matiky není.Asi tedy zůstanu jen u učňáku.Jen mě mrzí, že jsem tomu obětovala čas a maturitu potřebuji.Děkuji za přečtení,nějak jsem se rozepsala a za radu.
Podle toho co píšete, to nebude jen tou matematikou. Učila jsem na SŠ a tak vím, že neproblematický student i kdyby neuměl nic ale snažil se se propadat nenechává. Svědčí o tom i ta dvě N. Zvažte zda má smysl opakovat zase druhý ročník, zvolte učiliště s maturitou nebo školu kde matematika není nosný předmět-všechny školy sociálně správní, pedagogické-matematika tam sice je ale nematuruje se s ní.Neumět matematiku a dát se na školu kde je ekonomika, účetnictví což s matematikou souvisí je nesmyslné. Jsem matematický analfabet, mám dvě VŠ ale volila jsem tak aby ta matematika nebyla podstatná. Máte pravdu se dvěma N a jednou 5 vás k opravné zkoušce nepřipustí.Myslím si, že byl čas to řešit, dnes už je pozdě. Tak šťasnou ruku při výběru nové školy a hlavně to chce chodit tam(jinak jste k N nemohla přijít, že?).Žasnu, že student až při kvalifikaci zjistí, jak prospívá, to snad každý ví v průběhu školního roku.
Zapoměla jsem důležitou věc.Studuji dálkově při zaměstnání.Je to složité,zkloubit vše dohromady,ale dala jsem se na to a chtěla bojovat.Ale matika je peklo,jsou to věci,které pro bězný život, ani nepoužijete a s učetnictvím je to nebe a dudy.Každopádně je jasné,že si musíte vše zjistit sami,protože jednou nejdete a nikdo Vás nebude nahánět,že nemáte dopsane testy,musíte se ptát,já si uvědomuji,že si za to odpovídám sama.
a nebylo by lepsi misto psani "ale" soustredit se opravdu na to dulezity a venovat energii reseni problemu, ne ospravedlnovani sebe sama, ze to nejde apod...
na kazde skole je tak 80% uciva, ktere v "beznem" zivote nepouzijete, tady jde o to dokazat, ze jste schopna studovat. Naucit se ucit je podle meho ten nejhlavnejsi cil na kazde skole...
pokud neco nechapete v matice, tak se tu klidne ptejte, je tu plno lidi, kteri maji matiku radi (jsem jeden z nich) a jiste vam v leccem pomuzou... ten prvni krok ale musite udelat vy sama, nikdo jinej to za vas udelat nemuze...
ja jsem taky studoval a pracoval zaroven, bylo to tezke, ale nezabyval jsem se tim, jak je tezke to zkloubit, ale jak to zkloubit, coz je velky rozdil...
Nechci se ospravedlňovat,jen ukazuji situaci.Nehledě na to že si vše uvědomuji,i lenost k matice,přitel se mě snažil doučovat,bezvýsledně,ted´ naposledy goniometriii,kde spočítam jeden přiklad 5krát a sama ho stejně nespočítám.Jiné předměty lze naučit právo,psychologie,občanka,čeština i ta ekonomika a učetnictvi ... přítel říká trénovat trénovat,ale matika se musi pochopit.A já jí nechápu.
vsechno se musi pochopit, abyste to umela... a pritel ma pravdu, trenovat a trenovat, mozek je take sval, ktery bez treninku nemuze podavat chtene vykony...
pokud jste zminila goniometrii, tak trosku k ni, pokud vim, tak staci znat pouze par pravidel a stredoskolska goniometrie by nemela byt problem. pokud neco nechapete, tak tu napiste co nechapete a my vam poradime... treba konkretne nejaky priklad na goniometrii, ktery pocitate 5krat a stejne to nestaci... chyba neni v matice, ale nekde jinde, tak se sakris snazte, dyt jde o vas zivot!
pokud sama nevite, jestli chcete prekonat prekazku, ve vasem pripade matiku, tak ani nechapu o co se pokousite. A na matiku ma kazdej bunky, musi se akorat zjistit zpusob jak se matiku naucit. vsechno se da naucit, chce to jenom pili a silnou vuli... vzdycky je reseni, to si pamatujte, zalezi pouze na vas co opravdu chcete, pokud budete skutecni chtit maturitu dokoncit, tak zadna prekazka neni neprekonatelna...
Děkuji všem za rady a povzbuzeni.Mate pravdu jde o lehke vzorečky,ale ja na to nemám.Dostanu slovní úlohu a ..
Měla jsem to vzdát dávno.Tedˇ už je pozdě.
skoda, ze to vzdavate, mam pocit, ze jste svuj potencial plne nevyuzila...
p.s. zkuste sem napsat jednu takovou ulohu, kterou nechapete...
ok.Budu Vám pro smích.
Výška kužele je 44cm a poměr plošného obsahu podstavy k plošnému obsahu pláště je 4:9.Určete objem a povrch kužele.
doplněno 21.06.10 13:23:to není,možné,že by štěstí pro mě?Škola bez matiky? ssgh.cz/...
Co se tyce znamek,na pripusteni k opravce je max 2-5-ky a 2 neklasy.Nelklasy se mosi zvladnout jeste pred pripustenim k opravkam.Napr.opravky jsou 28-meho a 24-jsou neklasy.Podle toho reditel rozhoduje,zda Vas pripusti k tem opravkam.
K te matice.Ja vim,zda se to nepochopitelne,ale jak pochopite princip,zjistite,ze cela matika je pouha hra s 10-ti cisly.Ja na zakladce skoro propadal,profesor mne naucil logiku a nakonec z tohoto predmetu jsem maturoval.Ac jsem nemusel.
Skuste najit nekoho,co Vas nauci logicky myslet,pouzivat zrakovou pamet,(na geometrii-napr.)a pak zjistite ze je to hracka.
Preju stesti a palce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.