Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mluvní cvičení - téma

Od: tereza1* odpovědí: 7 změna:
Ahoj
Potřebovala bych poradit jaké bych měla mít téma na mluvní cvičení. Mám mluvit cca 2 minuty. Učitelka mě bere za tu chytřejší, tak že témata jako můj sport, můj mazlíček atd. si vzít nemůžu. Budu moc ráda, když mi někdo poradí. ( 7. třída zakl. škola )

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

"Proč mě ne/baví mluvní cvičení."

tereza1*
hodnocení

Myslím si, že by naše češtinářka nebyla z tohoto téma nadšená :D a vlezdoprdelka taky nejsem:DD

iz*
hodnocení

0x

Téma nevolíš pro učitele, ale pro posluchače a pro sebe. Pro posluchače něco, co by vydrželi ty dvě minuty poslouchat, a pro sebe něco, o čem se ti bude dobře mluvit. Mělo by to být něco, o čem toho dost víš, abys nemusela dohledávat moc dalších informací. A mělo by to být i něco, co bude zároveň zajímat spolužáky.

Mluvit dvě minuty na téma "Proč mne ne/baví mluvní cvičení" by podle mne ocenili všichni. Učitelka by měla ocenit minimálně odvahu (v případě záporu) a zamyšlení, spolužákům může přijít vtipné...

Nejhůře se ti bude mluvit na téma, které ti vybere někdo jiný.

tereza1*
hodnocení

Moc vám děkuju za vaši radu <3

hodnocení

0x

Při mluvním cvičení vůbec nejde o téma. Soustřeď se na to, aby jsi mluvila plynule, spisovně, nezadrhávala se, mluvila nahlas, srozumitelně, aby to mělo strukturu. Nemusíš mít nějaké téma na úrovni, o to při tomhle nejde.

V sedmé třídě jsme tohle dělali také, měla jsem to za pololetí třikrát, jednou jsem měla téma krasobruslení (také jsem to měla uměle vymyšlené, protože mě nic nenapadlo), na ostatní si nevzpomenu. Pak si ještě vzpomínám, že spolužačka mluvila o tom, jak hraje Divoké kmeny.

V páté třídě jsme si losovali slova a měli jsme dvě minuty na přípravu rovnou na hodině a minutu mluvit. Byla tam slova jako šíp, vlak... nic kloudného, šlo jen o ty věci, co jsem psala na začátku.

tereza1*
hodnocení

Děkuju moc za vaši radu <3

sofca
hodnocení

0x

Ahoj,já mám v úterý mluvní cvičení a vybrala jsem si téma jezevčík sice to není můj domácí mazlíček..ale můžeš třeba udělat mluvní cvičení na téma:Jak je těžké udělat mluvní cvičení xd

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma mluvní cvičení

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]