Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Se mnou nebo semnou?

Od: manio odpovědí: 9 změna:
Jak se píše se mnou nebo semnou?
Jak to píšete vy?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

To bude překlep. Možná nedocvaknutý mezerník, možná původně mělo jít o slovo seknou. K je hned vedle m... Semnou snad nikoho nenapadne.

pavkazji*
hodnocení

2x

Píšu se mnou protože-

Slovo semnou v českém jazyce vůbec neexistuje. Správně je tedy pouze se mnou psáno zvlášť. Jde o spojení předložky se a podstatného jména já ve tvaru 7. pádu.

joolie*
hodnocení

2x

znám spoustu lidí kteří opravdu píšou "semnou". Myslím, že si jen šetří čas, stejně jako když já píšu "nojo" nebo "žejo"... :D ale měli by to vědět, že správně je se mnou...

solitario*
hodnocení

0x

Slovo "semnou" v českém jazyce neexistuje. Správně je tedy "se mnou" psáno zvlášť. Je to spojení předložky "se" a podstatného jména "já" ve tvaru 7. pádu. ;)

doplněno 04.01.14 09:49:

Google je všemocný :-D

pavkazji*
04.01.14 09:58

*palec* ano,ano *palec*

hodnocení

Google je mocný jen tolik, jako lidé kteří jsou na internetu :-D

Claymane,to je vtip?:-DSe mnou,s tebou,s námi, s nimi, s ním,s ní...S kým,čím-7.pád.

buss
hodnocení

0x

Tipl bych, že toto většina národa zná.

hodnocení

0x
Existuje takové slovo.,
Tak dlouho budou tu látku mezi prsty MNOUT, až ji docela SEMNOU...
Jako mlít - semelou
Čeština je nádherná
Např.: mnu mneme mneš mnete mne mnou
mni mněte mnut mna mnouce mnouc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]