Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jít na gymnázium nebo ne?

Od: monstrprujem odpovědí: 3 změna:

Abych vysvětlil situaci.

Plánuju jít na gymnázium, jenomže na základní škole jsem měl v osmé 1-2. A v tomto pololetí jsem měl poprvé dvě 3. Celou základní školu se neučím. A na gymnáziu je to hodně o učení. Myslíte se si že bych neměl jít na gymnázium? Jestli budu mít problémy s učením? Bylo mi řečeno že na střední škole mají hodně problémy s matikou a já třeba se na matiku neučím nikdy, a troufnu si říct že jsem v ní hodně dobrý, jsem asiat tak to asi vysvětluje proč mě i baví. Asi budu mít problémy s češtinou, bylo mi řečeno že se maturuje z 20ti knih. Každopádně znáte někoho takového kdo se neučil na střední a na vysoké škole? a jak dopadl? Hodně lidí mi říká že shořím.

Teď to s tím asi nesouvisí ale já bych možná měl lepší výsledky ve škole kdybych si našel holku. Nevím proč prostě si to tak myslím. Nebo taky můžu být extrémně hloupý :D

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

2x

Hele, já si gymnáziem prošel. Víš, co jsem se tam naučil? Kouřit, chlastat jak tygr, chodit za školu a falšovat omluvenky. Ta škola mé znalosti prohloubila tak o 5% a nedala mi vůbec nic. Ale byly to krásný čtyři roky... :) Bylo to počátkem devadesátých let, kdy učitelé po nikom nic moc nechtěli, odmaturoval jsem v září a třeba u maturity z češtiny dostal Čapka. Vzpomněl jsem si na čtyři jeho knížky, slovo "robot" a Dášenku. Stačilo to na trojku, protoře jsem uměl psát perfektní slohy. Já bych se gymplu nebál. Ale nebude ti asi vůbec k ničemu...

hodnocení

2x

Pokud chceš v budoucnu dosáhnout vysokoškolského vzdělání, pak rozhodně o gymnáziu uvažuj. Pokud chceš jen vystudovat gymnázium (to je vlastně příprava na VŠ), pak vystuduj jinou střední školu (s ohledem na tvé znalosti, možnosti a záliby).

*placni*

monstrprujem
hodnocení

A doplním předměty ve kterých si myslím že bych asi pohořel a řekněte jestli to je závažné nebo ne

Angličtina - Jsem v ní dobrý, umím gramatiku jen si nepamatuju která gramatika patří ke kterému času, jinak chápu pravidla těch časů

Nemčina - je to A1-A2 takže spíš je to asi o paměti, nepamatuji si slovíčka a tvorbu vět (k tomu nás učitel tvorbu vět neučil), a náš učitel nám dává z každé špatné písemky váhu 10.

Dějepis,Zeměpis,Fyzika - Tady si jen nepamatuju ty informace které bych se měl učit, o fyzice příklady nepočítáme protože učitelé...

Čeština - Tu docela zvládám, jen nečtu knihy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]