Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úředně ověřené vysvědčení - musím mít orig.?

Od: michaldao odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

potřebuju mít úředně ověřené vysvěčení z 8. a 9. třídy abych se mohl přihlásit na jednu střední školu kam chci.
Bohužel jsem ale doma nenašel originální vysvědčení 8. třídy, jen kopii. Proto se chci zeptat, potřebuju mít originál, aby mi na poště dokázali vysvědčení okopírovat a ověřit? Děkuji!
Přeji hezký den.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Doložte prostou kopii s vysvětlením, že opis momentálně nemůžete získat (prázdniny) a ověřený doklad dodáte v co nejkratším termínu - a hlavně to udělejte.

hodnocení

2x

Ano, ověřuje se pouze originál. Požádejte ve škole o vystavení duplikátů vysvědčení. Popis je sice pro SŠ, ale na ZŠ Vám jistě vysvětlí, co máte udělat.

michaldao
hodnocení

To bohužel nestihnu, jelikož se přihlášky uzavírají zítra a než mi to základní škola vydá, tak to chvilku trvá, ještě k tomu mají zrovna prázdniny

Což je bohužel váš problém, protože jste se o tom určitě nedozvěděl včera. Časem zjistíte, že není nejlepší všechno nechávat na poslední chvíli.
V každém případě to zkuste udělat dle odpovědi jedubabičky.

hodnocení

1x

Pokud je ta kopie ověřená, není problém. Ověřená kopie ověřené kopie může být.

Neověřená kopie se neověřuje.

"Ověřená kopie ověřené kopie" problém není. Jen může být dražší, protože se ověřuje (a platí) i strana s originálem ověřovacího razítka.

michaldao
Bohužel je to normální kopie, ne ověřená :/

Tak ještě jednou - "Doložte prostou kopii...". Viz výše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]