Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sociální péče i pro kluky?

Od: derqana odpovědí: 6 změna:

Čau,od září mam jít na dálkové studium zdravotnické školy oboru sociální péče-pečovatelská činnost.Zajímalo by mě,jestli budou ve třídě i kluci,asi bude lepší,když tam budou jen holky.A jestli někdo tuto školu studoval nebo studuje,jedno v jakém městě.Díky za přínosy a jakékoli názory,ne jen na tuto otázku,ale názor na tento obor a tak.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kt8d5*
hodnocení

2x

Obávám se, že moc kluků ve škole nebude. Péče o lidi v sociální oblasti je sice velmi potřebná ale dost blbě placená. Pochybuji o tom, že nějaký muž by chtěl doslova za pár švestek např. utírat exkrementy.

lidka*
hodnocení

1x

O tom, že v tomto oboru má stát ještě hodně co dohánět, není pochyb. Já jsem to poznala na vlastní kůži, když jsem sháněla přes den schopnou pečovatelku, která by mi pomohla s matkou, když byla vážně nemocná a já ještě chodila do zaměstnání. Že je to práce velice potřebná, zodpovědná - není třeba dlouze rozvádět.*tuc* Jenom mi nějak nedochází, proč by tento obor nemohli studovat kluci. Naopak si myslím, že jsou velice potřeba, protože mají stejné uplatnění jako ženy. Vzpomínám si, že když končila civilka, jak zdravotnickým zařízením nastaly problémy, jak tyto hochy nahradit. Ne každá žena zvládne bezmocného člověka, zde je skutečně potřeba fyzička. A domnívám se, že alespoň senioři by si mohli vybrat. A stejně tak na psychiatrických odděleních je mužská síla nezastupitelná. *uf* A jsem přesvědčena, že chlapi dokáží nejen za práci vzít, ale mít i citlivý přístup nejen k potřebám stáří i určitě najdou uplatnění v různých zdravotnických zařízení pro mládež i dospělé. *placni*

derqana
hodnocení

No,já se přiznám,že mi o práci pečovatelky nejde,zajímá mě sociální patologie a to konkrétně domácí násilí,prostituce,drogy,bezdomovectví,závislosti,takže pokud bych jednou zvládla maturitu,tak bych chtěla dělat na lince důvěry,nebo ve sdružení La Strada(Rozkoš Bez Rizika),jako terénní pracovnice s drogově závislími,v různých charitativních organizacích,které se specializují i na vězeňství,což mě zajímá,nebo v azylových domech,noclehárnách,lákalo by mě dělat speciální pedagožku ve vězení,ale nejsem vůbec drsný typ,takže si myslím,že by to pro mě nebylo vhodné.Samozřejmě jestli zvládnu maturitu,tak počítám s tim,že si udělám i vyšší odbornou školu sociální a taky zřejmě se vrhnu na studium(které je volné pro veřejnost a pořádá ho Fakulta Psychosociálních Studií v Praze) teorie psychoterapie,protože jsou tam speciálně okruhy témat,které mě velmi zajímají.Nebo bych ráda pracovala s lidmi ze sociálně vyloučených lokalit.Pak mě ještě zajímá regrese,výklad karet,okultismus,zkrátka vlastně je to jeden okruh vzájemně se prolínajících oborů,co k sobě mají velmi blízko.Tak děkuji za vaše názory.

marenka*

Degrano. Chválím tvé touhy, tvé sny.. máš to promyšlené? Zkus jít okolo rozbořeného baráku, plného romů a vejít dovnitř. Zkus si představit, že musíš matce odebrat dítě. Zkus si představit zfetovaného člověka. Je to práce hodně psychicky náročná a i nebezpečná. Musíš počítat s tím, že sice chceš pomáhat lidem ze sociálně vyloučených lokalit, ale narazíš na to, že oni možná o pomoc ani nestojí. Přijdeš do cikánské rodiny, řekneš jim že jestli nebudou posílat dítě do školy tak jim odebereš dávky a poženou tě svinským krokem. Práce u nemocných, v sociálních ústavech... Viděla jsi někdy umírat člověka? V bolestech. Dá se na to zvyknout, ale každá taková smrt si z tebe kousek ucucne.

Na druhou stranu, pokud je to opravdu tvé přání, běž si za svým snem, i kdybys jednou narazila na to, že to není to pravé ořechové, že si tam moc nevyděláš (u nás sociální pracovnice brala 22000 hrubého mimochodem). Ono k čemu je pak takový život, když někde v kanceláři, u práce která tě nebaví a ničí tě každé ráno kdy se do ní oblékáš, každé pondělí vyhlížíš pátek...

Já bych dala přednost tomu dělat to co mě zajímá, co mě baví, třeba za nižší plat, než práci která mě dusí. Ono když si to vezmem kolem a kolem, tak v práci strávíme většinu dne. Vždyť si to vemte, vstanete, jste do 3-4 v práci, ale cca od 22 jdete spát. Takže na aktivních pracovních 8-9 hodin nám zbývá 6-7 hodin doma. A pak ve stáří zjistit, že jsem svůj život nežil, ale přetrpěl... to už je trochu pozdě, nemyslíte?*nevi*

Já bych šla za svým snem, i kdyby byl sebebláznivější. *palec*

derqana- Všechno to, co píšeš, vyžaduje vysokou školu. Budeš si muset později vzdělání doplnit na vysoké škole, budeš-li chtít opravdu pracovat na takových pozicích, jak sis to vysnila. *jasne* Hodně štěstí

lidus*
hodnocení

0x

Dcera studovala sociálně správní školu-obor soc.péče-měli ve třídě 2 kluky.Obor je to docela prospěšný, ovšem připravte se na nevelké výdělky a navíc podle zákona musíte mít bu´d vyšší odbornou školu, nebo Bc, pokud je Bc jiný obor tak ještě 200h kurz soc. péče. Dcera pracovala v ústavu pro nevidomé v kanceláři, pokud budete pracovat jako terapeut tak opět podle zákona máte 7let na dokončení vzdělání. nebo můžete pracovat jako terénní pracovník, zaměstnanec soc. odboru na obci atd. Ovšem vzdělání si musíte dokončit vždy, střední škola nestačí a to celé za cca 15 000 hrubého.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]