Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Diplomová práce

Od: kamilar odpovědí: 5 změna:

Mám takový dotaz ohledně diplomky. V zadání mám rozsah 60-70 stránek. Napsanou ji mám na 62 - včetně úvodní strany až po seznam použité literatury (přílohy nejsou součástí práce). Chci se zeptat jestli se do rozsahu počítají všechny stránky nebo například stránka s obsahem, abstraktem, úvodní stranou ne. Nikde ve směrnici naší školy ohledně psaní diplomek jsem to nenašla. Pokud bych to brala dle normostran (v ČR má normostrana 1 800 znaků), tak tento rozsah v pohodě splňuji neboť mám málo obrázků.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

60-70 stránek čistého textu, astrakt, úvodní strana... ani nemají číslování, nebo je římské.

kamilar
hodnocení

Právě že číslovány jsou (respektive nejsou čísla stránek uvedeny, ale do číslování se počítají). Jde o to, že někde jsem četla, že se to počítá se vším všudy, vyjma třeba té úvodní strany.

hodnocení

0x

Za počet stránek práce se běžně považuje pouze text vlastní práce.

Ale u mé druhé práce (2015) počítali NS.

Také platí, že pokud je práce sama o sobě dostačující, je to hlavní hledisko posouzení úplnosti. Když Vám tam bude něco důležitého chybět, tak Vám ten počet stran vytknout mohou, když bude práce úplná, menší počet stran (ne o moc!) přehlédnou.

Pro nejkvalifikovanější radu bych ale šla k vedoucímu práce. Ten ví, jak bude počet stran posuzovat on, a jak se na něj nahlíží u nich na katedře.

kamilar
hodnocení

Díky, já jen, že co jsem koukala na ostatní práce, tak pokud by se do rozsahu počítal pouze Úvod až závěr, nesplnilo by rozsah snad 90 % prací. Proto ta otázka.

hodnocení

0x

Jde o orientacni udaj, aby to nekdo neodflakl, ale aby z toho zaroven nekdo nedelal knihu na pokracovni.

Pokud se u vas po poctu stranek vozi, pak sis vybrala spatnou skolu. Dulezite je, aby bylo zcela splneno zadani prace. Rozsah je az druhotny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]