Nejste přihlášen/a.
Ahoj, sama jsem byla velký introvert, rozumím, jak se cítíš. Jsem už pár let ze školy a když se kouknu zpátky, věci, co se mi zdály jako horor, jsou pro mě dnes nepodstatné maličkosti. Za 10 let, až budeš v produktivním věku, budeš mít úplně jiné starosti. Nejdřív si ale musíš uvědomit svou vlastní cenu. Můžeš se bavit s kým chceš. Když to dělají ostatní, tak proč bys nemohl taky? Nepřemýšlej nad tím, jak na ně působíš. Můžeš začít tím, že oslovíš někoho, kdo bude zrovna sám, nebo malou skupinkou. A kdyby to nedopadlo podle tvých představ, pamatuj, že i pád na hubu je krok dopředu. I malý krok dopředu je tvoje vítězství. Všímej si, o čem se lidi baví, taky pak něčím přispěj. Ono ještě v prváku se dá leccos zachránit, nečekej na druhák, třeťák a už vůbec ne čtvrťák. Nejhorší je první krok, ale jakmile ho uděláš, další kroky už ti nebudou připadat tak těžké. Zapoj se aktivně do dění ve třídě, odpovídej, když víš něco, na co se lidi ptají. Tvrdíš o sobě, že jsi hodný, neboj se to ukázat. Pomáhej učitelům i spolužákům. Můžeš podat pomocnou ruku jako první, i když jí po tobě nikdo nechce. Nelituj toho, co jsi neudělal. Buď rád za to, co jsi udělal. Když se tě někdo bude ptát, proč si se změnil, na rovinu (klidně i s humorem) mu řekni, žes byl stydlivý, ale že už nechceš dál dělat leklou rybu. Držím palce se začleňováním do kolektivu.
Začala bych zamyšlením, jestli je důležité, co si o mě myslí "banda kouřících zhulenců, feťáků a frajírků". Usoudila bych, že ne, takže bych kamarády hledala jinde → tam, kde se scházejí lidé se zájmy a koníčky podobnými mým.
Pokud jde o učení, tam budeš muset dávat větší pozor, abys věděl, co máte za úkol, nebo se překonat a někoho se zeptat (nevěřím, že by všichni v tvé třídě byli stejní).
A odpověď na poslední otázku? Ne, nezlepší se to, zlepšit to můžeš jen ty sám.
@ahoooj - Jenže ve třídě jsem prostě pátý kolo u vozu a skoro nikým se nebavím... na druhou stranu mě to mrzí že tam prostě nemám kamarády
Budete muset začít - aspoň s těmi dotazy na úkoly, na praxi a na školu vůbec. Třeba pak s překvapením zjistíte, že ten dotyčný není až tak děsivý, jak vám připadá. Samozřejmě byste měl začít u někoho "mírnějšího", ne u největšího *** ze třídy.
Pokud stojíš o to mít maturitu v daném oboru, drž se a stůj si za tím cílem. Nemusíš se ze začátku moc projevovat, neřeš pomluvy, že si zakomplexovanej feťák, udělej z toho přednost, že si tajuplnej a zajímavej, lidi se o tobě budou bavit, čili je budeš zajímat - čerpej z toho .. A to se dostáváme k poslední části a to jsou holky, část která hraje velkou roli ve vystupování ve společnosti a pokud chceš jednu z nich, nebo už máš vyhlídlou, dostat na maturiťák, natrénuj si to někde v terénu jak na ně, ne v prostředí kde budeš strávit ještě hodně času. Věř tomu nebo ne jsme chlapi a ženský prostě chceme a když zlepšíš komunikaci, balení potažmo i mít mnoho sexu s holkama, zlepší se hodně. Poté ti celej zbytek třídy bude pro smích a dokonce i sám uvidíš že k tobě budou vzhlížet ale tobě už to bude jedno. Najednou ti příjde, že okolo tebe je hromada mamánků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.