Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vím že píšeme písemku ale přesto se neučím

Od: hlupak* odpovědí: 11 změna:
Ahoj, jsem v prváku na střední. Učení zatím jakš takš zvládám ale myslím si že jen díky tomu že jsou mírní učitelé a že si někdy píšu taháky.. jinak si myslím že že dvojek a trojek co mám by byli převážně čtyřky a pětky..
Nikdy jsem nebyl studijní typ ale přesto chci maturitu a ne jen výuční list... Ale jde o to že jsem strašně línej se učit a to hlavně doma.. ve škole se s nikým moc nebavím takže ve škole při hodinách většinou dávám pozor a snažím se dělat všechny zápisy občas se hlásit atd.. ale doma to je něco hroznýho, vím že se musím učit ale přesto mi je leženi v posteli s mobilem milejší..
Třeba zítra píšu velký test z Čj a já neumím vůbec nic, hrozně mě to štve ale nejsem schopnej s tím nic dělat.. když už se odhodlám si k tomu sednout tak to po pěti minutách vzdávám..
Nevíte prosím někdo jak se odhodlat k učení? Jak na to nebýt líný?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

No, ta čeština je strašná už z toho dotazu. Mobil někam zamkni, stanov si určitou hodinu, kdy a na co se budeš připravovat, udělej si kolem sebe pořádek, mezi jednotlivými předměty běž na chvíli na kyslík, zaběhnout si kolečko, ať Tě to probudí a hodně se napij čisté vody. To je taky na únavu. Kázeń a systém je to co potřebuješ!

A neříkej jen výuční list. Švagr vystudoval ČVUT / vysokou techniku/, před tím maturoval na průmce, ale nejdřív ho rodiče, ač byl hodně chytrý, dali vyučit. Takže začal technickým učebním oborem a dodnes říká, že učňák mu dal nejvíc!

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, kamarád vždy říkal svým synům, že nejhezčí holky mají jedničkáři - docela dobrá motivace k učení se. Zdravím!

dominikbnp*

Až na to, že je to přesně naopak.

ben®

dominikbnp - patrně jste jedničkář, který má doma ošklivku (a to je smutné) .

pedra
hodnocení

0x

Také si říkám, jak se žák může dostat na střední školu s takovými hrubkami, promiň. No a zkus si představit, že tu maturitu nebudeš mít, protože se neučíš. Ono ti nebude pořád 16,17..roků a klídek. Přijde dospělý věk a starání se o sebe. Co budeš bez maturity, bez vyučení - úplný nic. Tak to je myslím to, aby si se k tomu učení dokopal.

iz*
hodnocení

0x

Klídek, H***, s touhle češtinou maturitu nezvládneš. Nebo se vzchopíš a začneš se učit?

lmgify
hodnocení

0x

Nevíte prosím někdo jak se odhodlat k učení? Jak na to nebýt líný?

Zjevně máš rád svůj mobil, tak si ho dávej za odměnu: až se naučím těchto X stránek, tak si pak budu moci hrát s mobilem 30 minut (nebo nějaké jiné podobné schéma).

hodnocení

0x

@hlupak - jak se odhodlat k učení? Jak na to nebýt líný?
Motivaci máte - "chci maturitu a ne jen výuční list". Tak když nechcete dělat ručičkama, představte si třeba, jak ráno vstáváte, abyste byl na šestou-sedmou v dílně nebo u pásu a tak to bude stejné dalších nejméně 40 let *smich*

host
hodnocení

0x

Maturitu chtít můžete, ale když neumíte, tak jenom doufejte, že školství bude dál tak změkčilé, že maturitu získá kdokoliv, kdo dojde až do maturitního ročníku. Jestli takhle budete pohodlný i v odborném výcviku, tak by ani váš výuční list neměl mít většít vážnost, než jen kus papíru.

Jenomže jak je vidět, nic vás nenutí abyste se učil a také vám nehrozí, že byste snad neprolezl. Máte jedinečnou možnost do života získat vzdělání, dokonce zdarma bez placení školného a s tím půjdete do života. Další vzdělávání při zaměstnání je buď pro velice aktivní a snaživé lidi, většinou placené, z vlastního volného času, nebo pro většinu ostatních nemožné, žádný zaměstnavatel vás na školu při zaměstnání nepustí, natož aby vám to platil, jako to bylo ještě před půl stoletím zcela běžné.

Učte se, nebuďte líný, je to pro vás.

amfr
hodnocení

0x

Problém přechodu základka - střední zpravidla je neumění se učit. To chce: 1. pevné místo na učení, vždy stejné, 2. stejnou hodinu (někdo je sova, jiný skřivan) a 3. přidávat čas - délku učení. Pytlík brambůrků po ruce a sluchátka na uších jsou pomocné činnosti, když to jinak nejde.*poctar*"Lenoch" možná i vašeho typu má na vysokou školu, když se do toho dá: Mrštík propadl z češtiny, Jirásek z dějepisu, v něčem plaval i Einstein, ale to je spíš pomluva...tím nedoporučuji následovat. *cert*

Máte to vždy dobré, pokud víte, že píšete písemku.*smich2* Sedněte nad taháky, zapojte barevné fixy, tím se něco naučíte - a pak se nějak "odměňte": výlet na kole, opalování na sluníčku, když bude...mobil vezměte s sebou...A znova do toho!

bender*
hodnocení

0x

a co prosim te tak dulezityho delas na mobilu? Pokud je pro tebe mobil dulezitejsi nez uceni, tak se priprav, ze s nejvetsi pravdepodobnosti budes hakovat nekde v tovarne, nebo macdonaldu. Pokud ti to staci ke stesti, dal si hraj s mobilem (budes litovat pozdeji, ale podle toho jak pises, tak ses proste jenom hloupej... ehm promin, linej, ze ti to nedochazi)

takze se vykasli na uceni a jdi makat, at si muzes brat na splatky nejnovejsi typy mobilu, protoze nebudes mit ani na to aby sis telefon koupil.

Ale podle toho jak pises, tak ses asi i nemakacenko. Proste ztracenej a promarnej pripad.

P.S. Popelari si vydelaj docela slusny penize a je to prace, ktera dava smysl, protoze budes udrzovat poradek. Nebo mozna muzes nekde pracovat jako securitak, tam budes mit dost casu na hrani s mobilem za 13tis hrubyho.

Moje rada je tedy, vykasli se na skolu, akorat ses parazit pro rodice. Mazej do prace, kazdej den vstavat v 5 rano na 8-10 hodin do haku. Tam ti to mozna dojde (ale to uz bude pozde)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]