Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli je tu někdo, kdo má zkušenost se studiem speciální pedagogiky na VŠ. Letos bych se chtěla hlásit na UPOL, kde je speciální pedagogika jako dvoubor, takže si k tomu budu ještě vybírat druhý obor z pedagogické fakulty, ale úplně si nejstem jistá, který obor by k tomu bylo vhodné zvolit, docela by se mi líbila angličtina, ale úplně nevím, jestli bych to potom k něčemu využila, co se týče té speciální pedagogiky. Za jákekoli názory budu ráda
Předem děkuji za odpovědi.
Na střední i základní škole chodili děti co měly problémy např. s dyskalkulií nebo dyslexií ke speciálnímu pedagogovi a potom měli zvýhodnění v češtině a matematice, ale o žádných jiných předmětech právě nevím.
Angličtiny se bude týkat stejně tak jako češtiny.
Jinak speciální pedagogové působí hlavně na školách zvláštních typů - speciální školy či praktické, diagnostické ústavy (pozor na rozdíl diagnostický x výchovný ústav), škola při nemocnici, škola pro děti s vadami sluchu, zraku, s poruchami chování, s mentálním nebo kombinovaným postižením. A na všech těchto školách se angličtina učí.
Neteř je hlavní krajský pedagog(logopedie) Strašně jí to baví,toužila po téhle práci a je moc spokojená.
Já myslím,že v tomhle oboru je budoucnost,protože dětí s různými postiženími přibývá a někdo to musí řešit.I mé "normální"děti jsou ve speciální školce s různými postiženími.Jsou tam protože nemluví,jiné mluví špatně,jiné mají agresivní sklony,autistické znaky,autisti...atd.Pokud chce někdo umět dobře anglicky,zvládne to i mimo školu.Takže já bych angličtinu nezvolila,volila bych logopedii,to je dnešní velký problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.