Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potíže se školou

Od: stick odpovědí: 4 změna:

Zdravím. Je mi 20 let v květnu 21, jsem vyučený elektromechanik a ted si druhým rokem na té samé škole dodělávám maturitu. Zbývá mi ještě jeden rok. Škola mi dělá dost velké potíže. Nejde jen o učení a o předměty ve kterých jsem uplně ztracený AJ a matematika ale ovlivnují to i další faktory. Spolužáci se kterými si nemám co říct, nebo spíš oni říkají že maturitu stejně nikdy nedám to samé učitelky prý co na té škole vůbec dělám. Do toho mám ještě závažné osobní problémy které tu nebudu vypisovat. Chci studium ukončit jenže dnešní doba si o tom myslí své. Přijde mě že kdo dnes nemá maturitu je za póvl který je líný, nic nedokáže a neuchytí se. Proč si to sakra lidé myslí.. Však nemusí mít maturitu uplně každý. Co si o tom myslíte vy?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

host
hodnocení

3x

Když už jste začal, učte se a maturitní vysvědčení získejte. Máte to mnohem jednodušší, než ještě před třiceti lety, kdy večerní nebo dálkové maturitní studium při zaměstnání trvalo vyučeným celých 5 /slovy pět/ let, maturantům z gymnázií a jiných maturitních oborů celé 3 roky. Vy to budete mít za tři roky a také máte učení skoro o polovinu méně, než dřív.

Hlavně se věnujte vašemu oboru, učte se co můžete, předpisy, materiály, zapojení, získejte co možná nejširší praxi a zkušenosti, abyste si mohl udělat zkoušky podle vyhl. 50/78 Sb., na §6 a po dalších letech praxe a získávání zkušeností a znalostí i §7 a pokud budete dobrý a nejlepší, tak i osmičku,

Elektrotechnika je velmi široký obor, stále se mění, ale základy, které vás učí ve škole jsou důležité, prostě základ. Matematiky se nebojte, počítejte příklady, nejlépe řešené příklady s někým, kdo jim rozumí a kdo vám poradí. Držím vám palce.

liska5
hodnocení

1x

Když budeš v něčem, myslím v nějakém řemesle, hodně dobrej, tak se uchytíš i bez maturity. Znám kluka, co je vyučenej kuchař, ale naučil se dělat v týmu, co rekonstruuje byty. Dělá podlahy a chválej ho. Znám ale taky excelentního číšníka v luxusním hotelu, který má stavební průmyslovku. Jeden, co studoval cestovní ruch dělá ve firmé montáž plastových oken. Možná hledat ve firmách, kde uplatníš své elektro-.

Myslíš, že nemá cenu zabojovat, když je to poslední rok?

hodnocení

1x
Překousni to a dodělej školu. Dnes je matura základ v mnoha profesích, ač by se bez ní prakticky vzato obešly.

hodnocení

1x

@stick - Však nemusí mít maturitu uplně každý.

Nemusí - stejně jako nemusí mít i další vzdělání. Ale v tom případě musí umět "něco" tak dobře, aby měl zaměstnavatel zájem a důvod ho slušně zaplatit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]