Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

I přes to že se učím tak mám 5ky z OV

Od: zabak36 odpovědí: 10 změna:
Dobrý den
Máme ve škole půl roku nového učitele a od té doby se mi zhoršil problém až o 3 stupně a vlastně ani nejsem jediný ze třídy, učitel to svádí na to že se neučíme ale opak je pravdou i přez to že se učím tak mám z testů 5ky ... Zkoušel jsem i taháky co si budem ale ani to nějak nemělo vliv .
Neví někdo kde muže být chyba?
Testy píšu srozumitelně

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

@zabak36 - Neví někdo kde muže být chyba?

Možná i ve vašem písemném projevu.

host
hodnocení

1x

Píšete srozumitelně a jasně jste popsal váš problém. Kdyby pan učitel zkoušel ústně nebo písemně, mohlo by se zdát, že známku ovlivňuje. Ale testy jsou více objektivní, výsledky jsou dobré nebo špatné, sečtou se body a je známka.

Možná pan učitel neumí naučit to, co vám dává do testu a podle toho jsou známky, které říkají žákům jak umějí nebo neumějí a panu učiteli jak to umí nebo neumí naučit.

S taháky to děláte dobře, tím si připravujete to nejdůležitější v několika větách, slovech. Je to vaše příprava. Ale je poctivé je při psaní testu nepoužít. jen se učivo podle nich naučit.

Zkuste se učit tak, že si o tom, co probíráte a co je v testu povídat se spolužáky, jaká měla být správná odpověď, a tím povídáním a vysvětlováním se to lépe naučíte.

V mém příspěvku výše popisuji, jak lze bodováním ohodnotit stejný test na 1 až 2, nebo naopak 5. Objektivně je spravedlivé vyhodnocení pouze u testu s odpověďmi a,b,c. Pokud odpovídáte na otázky větami, je zcela na učiteli, jak je oboduje. Takže máte-li 10 otázek po dvou bodech, do všech ostatních vám učitel připíše "V", jako že mu tam ještě nějaká drobnost chybí, nebo přeškrtne termín, který byl v jiných učebních materiálech, než z kterých učil on, tak vám u všech odpovědí sebere bod a přestože jste zdánlivě slušně odpověďěl na všechny otázky, dostal jste jen 10 bodů z 20 a máte 4, nebo 5.

hodnocení

0x

Chyba může být různě, ale my neznáme názor a vyjádření pana učitele. Máme k dispozici Váš text a Váš názor. Zkuste si sednout jako pan učitel, vezměte červenou tužku a najděte spoustu chyb ve Vašem textu.

Vám se opravdu zhoršil problém? A jakým směrem? Pokud se učíte, a nejde to, musíte si zajistit doučování, páč učení je málo.

Nevím o jakých testech píšete, ale pokud je napíšete srozumitelně, neznamená, že je to správně a bez chyb.

hodnocení

0x
Za mého mládí byla občanka jen doplňkovým předmětem, na který se prakticky nebylo potřeba učit. Přijde mi, že dnes někteří učitelé chtějí tento předsudek z dětí za každou cenu vymlátit a násilím jim do hlavy vtlouct, že ON (či SV) je středobodem vesmíru. Navíc tento předmět často učí zástupce ředitele, či sám ředitel, takže není moc páka přístup vyučujícího změnit. Setkal jsem se s něčím podobným u syna, kdy učitelka k prakticky šikaně jí neoblíbených žáků využívala bodového hodnocení písemek, kdy i u podle mého názoru velmi dobře napsaných testů (dal bych 1..2) u každé z odpovědí sebrala za maličkost bod a výsledkem byla známka 4 až 5. Za obdobně zpracovanou písemku dostávali ostatní opravdu 1..2. U ústního zkoušení před celou třídou si to netroufla, tam dávala většinou i těm, co si na ně zasedla za dva. Když za ní přišla delegace těchto studentů, proč je takto hodnotí, do očí jim řekla "Sami si za to můžete, že vás nemám ráda.."
Nevím, jestli je to i váš případ, ale stejně
vám nezbývá, než se učit a nenechat se touto nespravedlností (pokud se tedy jedná o nespravedlnost) demotivovat, i když hodnocení nebude odpovídat vaší snaze.
cyklopoutnik*

" Když za ní přišla delegace těchto studentů, proč je takto hodnotí, do očí jim řekla "Sami si za to můžete, že vás nemám ráda.."

Škoda že jste to neměli zadokumentováno. Udělali jste chybu, že jste si ten rozhovor nenahráli. To je totiž na stížnost minimálně řediteli školy, kdybykdyby stížnost řediteli nebyla úspěšná tak na školní inspekci.

Učitel je totiž povinen hodnotit znalosti studenta a nikoli své sympatie či antipatie ke studentovi. Jako rodič studentů bych kategoricky v takovém případě požadoval přezkoušení před komisí z důvodu ztráty důvěry ve spravedlivou klasifikaci ze strany té učitelky. Jisté je že příště by si paní učitelka na podobné kecy dala bacha. Taky bych si začal pořizovat nahrávky jejího výkladu abych měl ke všemu dokumentaci. Člověk nikdy neví kdy se něco takového může hodit.

Tommk - to se mi nějak nezdá. Vy jste viděl všechny testy neoblíbených a oblíbených žáků, abyste je mohl porovnat a posoudit objektivnost jejich ohodnocení? Anebo máte pouze informace od svého syna?

@tomkk - kdy i u podle mého názoru velmi dobře napsaných testů
A jsme u toho - tazatel také říká: "Testy píšu srozumitelně". Pravděpodobně se rovněž bude jednat o jeho názor (aspoň tak to chápu). Názory vyučujících mohou být rozdílné.

Ano, nevěřil jsem, ale viděl jsem větší množství ofocených písemek. Bohužel zde byl těsný vztah k řediteli školy, takže zřejmě jedinou možností byla stížnost na školní inspekci. To si ale rozmyslíte, pokud chcete, aby dítě odmaturovalo.
cyklopoutnik*

Vaše obava byla zbytečná. Žádný ředitel nestojí o mimořádnou inspekční kontrolu. Tutově by s učitelkou vycouvali a co se týče matury, dávali by si na vás bacha, těsný nebo netěsný vztah ředitele k učitelce vedlejší. Průběh matury by nehrotili, byli by rádi, že už od vás mají pokoj. Neznám ředitele který by něměl z inspekční kontroly větry, nikdy totiž neví jak taková kontrola dopadne. Nikdy nezůstane u kontroly klasifikace ojedinělého studenta, když už je tam inspektor, tak to bere komplexně a snaží se něco najít.. Ředitel je následně podle zjištěných závad posuzován nadřízenými orgány, zřizovatel školy a podobně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]