Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z čeho na antropologii

Od: trn odpovědí: 5 změna:

Zdravím. Chtěla bych za pár let studovat lékařskou antropologii (PhD), ale nevím, co musím studovat předtím. Potřebuji Mgr. Tento rok bych chtěla studovat ošetřovatelství/zdravotní sestru (Bc). Kam po bakaláři? Nemůžu si dovolit studovat prezenčně, jelikož se musím sama živit - pracovat. Tak potřebuji něco, co jde studovat dálkově/kombinovaně. Mohu studovat např. adiktologii (navazující mgr)? Pro přijetí na adiktologii prý přijímají buď bakaláře adiktologa nebo někoho z obdobné oblasti studia. Ta adiktologie mi přijde nejblíže z těch oborů, které jsem viděla v seznamu.

Nebo LA studovat nemůžu, pokud předtím nevystuduji všeobecné lékařství?

Moc děkuji za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wep
hodnocení

1x

Zkus se ozvat garantovi toho oboru nebo přijímacího řízení a zeptej se. Určitě se ale budou hodně dívat na to, jakou disertační práci chystáš během toho studia psát.

lmgify
hodnocení

1x

Zde třeba podmínky 3.LF UK ( všechny fakulty UK).

Seznam VŠ s Antropologií v doktorandském studiu.

Čti popisy oborů a přijímacích podmínek do nich na stránkách příslušných fakult.

Studuj v mgr. něco, co má blízko k antropologii, což podle mě adiktologie není (garant oboru ale může mít jiný názor - nejsem doktor).

Osobně myslím, že toho budeš mít po mgr. plný kecky a školu další 4 roky už vidět chtít nebudeš - proto ta nutnost výběru lepšího mgr.

liska5
hodnocení

1x

Mně to připadá skoro zvrácené - potřebuji Mgr. Přeci se chci vzdělávat v něčem, co má být jednou mým povoláním. Nebo mám zájem o nějaký obor, abych ty znalosti uplatnil v zájmové činnosti. Ale jen pro titul? To se vám bude studovat těžko.

lmgify

Zní to blbě, uznávám, ale je to spíše špatně napsané.

Chce antropologii, ta se ale v jiném než doktorském neučí, tak hledá nejlepší navazující mgr. obor pro její bc.obor. Žádný ne-denní mgr.obor jsem na UK nenašel, proto asi jde tou cestou bc+navazující mgr.

Spíše zní jako někdo, kdo jde dálkově do prváku na VŠ a nechápe ten blížící se nával požadavků a už plánuje, co bude dělat za dalších 5 let.

Jsem si skoro jistý, že za těch 5 let toho bude mít jako dálkař plný kecky a nějaké další 4 roky phd.studia (třeba i denního s výplatou pro vyučujícího asistenta) nebude chtít ani vidět.

trn
hodnocení

Omlouvám se, že jsem to tak blbě napsala. Jde mi hlavně o tu antropologii, jen nevím co předtím. A adiktologii jsem si vybrala, protože mě to zajímá samozřejmě také a mám k tomu vztah. Psala jsem maturitní práci o závislostech, takže v tom mám docela přehled. Jen by mě zajímalo, jestli je to takto vhodné nebo úplně na hlavu a neměla bych se radši hlásit nikam? Nebo aspoň poradit, který obor (jakýkoliv, co se týká člověka) je vhodnější. lmgify to napsal dobře, jde mi o výplň mgr studiem, protože antropologie jinak než doktorsky nejde. Samozřejmě teď nevím, jak se budu za 5 let cítit, prozatím by mi stačilo vědět, jestli to takto vůbec jde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]