Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestup na maturitní obor

Od: drobek1234 odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, momentálně jsem na učebním oboru(Nástrojař) a chtěl bych se zeptat, jestli má někdo zkušenost s přestupem na studijní(maturitní) obor (se strojnim zaměřením). (tzv. jestli by šlo prestoupit do 2.rocniku matur. oboru po absolvovani 1.rocniku ucebniho oboru). Vzhledem k tomu že jsem na ucebnim oboru, tak prospivam s vyznamenanim, takze na maturitnim bych nemel mit problemy s ucenim. Uvazuji o prestupu hlavne proto, že prace rukama neni moc pro mě. Děkuji za připadné odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejpřesněji ti odpoví na tvé škole. My se můžeme jen dohadovat.

iz*
hodnocení

0x

Nenechávejte přestup až na konec roku > nejspíš byste ten jeden rok ztratil.

Na maturitním oboru Vám něco "uteče", musel byste složit rozdílové zkoušky a nejsem si jista, že by Vám to ředitel povolil za celý školní rok. Zkuste přejít hned, dokud ještě není učiva k dohánění moc.

Obávám se, že Vám ředitel přestup z učňovského prvního ročníku do druhého ročníku maturitného oboru neumožní. V tom případě byste od září musel do prvního ročníku maturitního oboru.

Obraťte se na ředitele školy a domluvte se s ním.

lmgify
hodnocení

0x

Podmínky přestupu (rovnou do 2.ročníku, případné rozdílové zkoušky apod.) určuje ředitel té nové školy. Ptej se přímo jeho (telefonát na sekretariát nové školy). Čím dříve, tím lépe (tzn. IHNED!).

Seznam oborů odborných SŠ s maturitou (můžeš si zkusit zatrhnout i maturitní obory typu L/0, které obsahují také manuální výuku - praktický výcvik).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]