Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni,
můžete mi poradit, kde bych mohl koupit kvalitní, ale opravdu kvalitní teploměry na moje destilace? Mám 5 teploměrů z Číny, a každý mi ukazuje při varu vody jinou teplotu, a někdy to jsou rozdíly skutečně absurdní! Čtyři mají kapiláru s obarveným ethanolem, ty mají velké rozdíly, a ten jeden jí má asi z gallia či amalgámu (má stříbrnou kapiláru); ten ukazuje přesně 100°C když vaří voda, ale zase se rozchází při vyšších teplotách (nebo to tak vypadá)...
Můžete mi sem např. vložit nějaké linky na opravdu kvalitní teploměry, kterým se dá důvěřovat při destilacích? Jaké teploměry používáte vy při svých destilacích...
Díky, Lukyn.
Rtuťové teploměry ve skle jsou k mání kolem 200Kč,je u nich dostatečná přesnost,nebo reprodukovatelnost údaje.Pokud chceš větší přesnost,je potřeba údaj nakalibrovat kalibračním teploměrem-.Do tavenin a na teploty nad 200stC pak je lépe použít termočlánek.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.