Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řešení obecného trojúhelníku

Od: kika2001 odpovědí: 5 změna:
Pocitam obecny trojuhelnik pod kosinovy vety a vzdycky mi vyjde zkouska pres 180° to pry nevadi, ale ted mi u tohohle prikladu vysla zkouska mene Nez 180° Prosim, kde mam chybu? A je kvuli to mu priklad spatne?
Řešení obecného trojúhelníku

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vzhledem ke stylu výpočtu se vůbec nic neděje. Ta odchylka od 180° je tak nepatrná, ať do plusu nebo do mínusu, že nemá žádný význam.

doplněno 11.02.19 21:40:

Je to v pořádku. Jen mě hrozně tahá za uši "cosinova" a "sinova" věta. Správně je "cosinová" a popř. "sinová"!

kika2001
hodnocení

Dekuji moc, chtela bych vas poprosit zkontrolujete mi prosim jeste tento posledni priklad.Nejsem si jista jestli to nemam pocitat spis jako sinova veta.
Řešení obecného trojúhelníku #2
Řešení obecného trojúhelníku #3
lmgify

"... mě hrozně tahá za uši "cosinova" a "sinova" věta. Správně je "cosinová" ..."
Spravně je kosinová věta *smich*

xx*
hodnocení

0x

doplněno 12.02.19 12:30:

Jestliže stranu c zaokrouhlíš na dvě platné číslice, nemůžeš chtít, aby ti úhly vyšly s přesností na vteřiny. Úhly musíš také zaokrouhlit.

109° + 33° + 38° = 180°

Řešení obecného trojúhelníku #4
kika2001
hodnocení

To je pocitane s 4,568522496? Ve skole ucitelka rikala, ze muzeme zaokrouhlovat takze je priklad i Tak dobre? Kdyz Jsem pocitala s 4,6?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]