Nejste přihlášen/a.
Lenko,
spousta dětí touží se stát hercem, herečkou, zpěvákem nebo zpěvačkou. Všechny mají ve svém okolí nějaké úapěchy. Ovšem přes internet nikdo nedokáže míru jejich talentu posoudit.
Jak daleko máte nějaké město s uměleckou základní školou? Návštěva dramatického oddělení by Vaší dceři mohla pomoci.
Ze středních škol bych doporučila herecké oddělení konzervatoře. Dceři je 11, do přijímaček by se ještě ( např. na kytaru) zvládla něco naučit.
Základní umělecká škola je určena pro volný čas > dříve se jim říkalo "Lidušky" Lidové školy umění (LŠU).
Nevím, jestli budou moje rady ty nejlepší, ale s jednou skupinou herců jsem se nějakou dobu scházela, tak jsem stihla něco vypozorovat. Překvapilo mě, že všichni studovali gymnázium. Také se ale dlouhodobě věnovali zpěvu ve sboru, hře na hudební nástroje (ano, množné číslo), byli nadaní i pohybově, jen tam nebyla ta výkonnostní složka. Měli zkušenosti s baletem, gymnastikou a podobnými sporty, všichni byli opravdu jindě pohybově než my všichni ostatní. Bylo to vidět i třeba na tom, když jim do cesty přišla překážka a museli se jí vyhnout, v tom pohybu byla ladnost, grácie...
Tak snad jsem poradila, v čem dceru rozvíjet, aby se jí splnil sen. Z toho, co píšete, mi připadá, že má dramatické sklony, ale to není to samé jako herecké. Určitě je to ale všechno propojené (z oné skupiny se jeden zabýval dramaturgií, druhý psal scénáře, třetí režíroval a další měl hudební skupinu atd...). Ale bez zpěvu, hry na nástroj a zkušenosti s nějakým druhem pohybu bych dceru na hereckou dráhu raději nepřipravovala. Všichni ti herci, které znám, od malička chodili do všech možných kroužků a zkusili cokoliv, co s herectvím jen minimálně souviselo. Taky se všichni dostali na DAMU napoprvé Jo a zapomněla jsem na rétoriku. Dobrý herec dobře mluví
nádherně artikulují, výstižně se vyjadřují, jejich projev má hlavu a patu, umí zacházet se slovy tak, aby upoutali.
Lenko, nebuďte na ni tak tvrdá. Ta ladnost, o které mluvím, je u těch mých přátel výsledkem mnohaletého úsilí až do dospělosti. Co je podstatné, je to, že si v dětském věku prošli všemi těmi kroužky - zpěvem, tancem, gymnastikou, divadelními vystoupeními... ne že v nich excelovali a že byli takoví, jací jsou teď, už v 11 nebo 15 letech. Doporučuji, aby chodila na zpěv, nástroj, tanec nebo gymnastiku, ale nechtějte po ní, aby všechno do 15 let uměla jako profík. Jen ji tím zabedníte.
Jak píše Ivzez, do ZUŠ se nepřestupuje, do ZUŠ se chodí na kroužky, ale jinak ano, to je asi první místo, kde začít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.