Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr střední školy

Od: lenkaa* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den.Naše 11-letá dcera se od svých 4 let touží stát Herečkou a její zájem o tuto profesi je čím dál větší.Již od malička je komik a herec v jedné osobě.Ve školce bavila děti i paní učitelky tím,že vymýšlela pohádky,ve školních představeních hrála hlavní role,nebo vypravěče,doma vymýšlí různá představení která nám pak hraje... "Bohužel" bydlíme v malém městě,kde není žádný dramatický kroužek ani možnost kde by se mohla předvést a kde by jí někdo kompetentní poradil a pomohl se v této oblasti vyvíjet.
Moje otázka tedy zní:Na jakou školu ji po skončení ZŠ přihlásit a myslíte že má šanci na úspěch(vím že půjde o talentové zkoušky) ikdyž nehraje na žádný hudební nástroj?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Lenko,

spousta dětí touží se stát hercem, herečkou, zpěvákem nebo zpěvačkou. Všechny mají ve svém okolí nějaké úapěchy. Ovšem přes internet nikdo nedokáže míru jejich talentu posoudit.

Jak daleko máte nějaké město s uměleckou základní školou? Návštěva dramatického oddělení by Vaší dceři mohla pomoci.

Ze středních škol bych doporučila herecké oddělení konzervatoře. Dceři je 11, do přijímaček by se ještě ( např. na kytaru) zvládla něco naučit.

doplněno 09.02.19 11:05:

Základní umělecká škola je určena pro volný čas > dříve se jim říkalo "Lidušky" Lidové školy umění (LŠU).

lenkaa*
hodnocení

Děkuji za odpověď,podívám se po základní umělecké škole a pokusíme se o přestup.

hodnocení

0x

Nevím, jestli budou moje rady ty nejlepší, ale s jednou skupinou herců jsem se nějakou dobu scházela, tak jsem stihla něco vypozorovat. Překvapilo mě, že všichni studovali gymnázium. Také se ale dlouhodobě věnovali zpěvu ve sboru, hře na hudební nástroje (ano, množné číslo), byli nadaní i pohybově, jen tam nebyla ta výkonnostní složka. Měli zkušenosti s baletem, gymnastikou a podobnými sporty, všichni byli opravdu jindě pohybově než my všichni ostatní. Bylo to vidět i třeba na tom, když jim do cesty přišla překážka a museli se jí vyhnout, v tom pohybu byla ladnost, grácie...

Tak snad jsem poradila, v čem dceru rozvíjet, aby se jí splnil sen. Z toho, co píšete, mi připadá, že má dramatické sklony, ale to není to samé jako herecké. Určitě je to ale všechno propojené (z oné skupiny se jeden zabýval dramaturgií, druhý psal scénáře, třetí režíroval a další měl hudební skupinu atd...). Ale bez zpěvu, hry na nástroj a zkušenosti s nějakým druhem pohybu bych dceru na hereckou dráhu raději nepřipravovala. Všichni ti herci, které znám, od malička chodili do všech možných kroužků a zkusili cokoliv, co s herectvím jen minimálně souviselo. Taky se všichni dostali na DAMU napoprvé *palec* Jo a zapomněla jsem na rétoriku. Dobrý herec dobře mluví ;) nádherně artikulují, výstižně se vyjadřují, jejich projev má hlavu a patu, umí zacházet se slovy tak, aby upoutali.

lenkaa*
hodnocení

Moc děkuji.S tím pohybovým nadáním je na štíru Tanec ji baví,ale upřímně,dobrá v něm není.Je příliš "tvrdá", není v něm ladnost,je příliš prkenná,neumí se v tanci uvolni,takže nepůsobí přirozeně...
Myslíte,že kdyby se i teď v 11-ti letech začala v nějakém kroužku tanci věnovat,že by aspoň základy zvládla?Je mi jasné,že to takhle nedokážete posoudit,když ji nevidíte,jde mi o Váš názor,když jste se s těmito lidmi scházela.Jestli podle Vás jdou udělat v tomhle věku aspoň nějaké pokroky,když k tomu nemá (podle mě)sklony.

Lenko, nebuďte na ni tak tvrdá. Ta ladnost, o které mluvím, je u těch mých přátel výsledkem mnohaletého úsilí až do dospělosti. Co je podstatné, je to, že si v dětském věku prošli všemi těmi kroužky - zpěvem, tancem, gymnastikou, divadelními vystoupeními... ne že v nich excelovali a že byli takoví, jací jsou teď, už v 11 nebo 15 letech. Doporučuji, aby chodila na zpěv, nástroj, tanec nebo gymnastiku, ale nechtějte po ní, aby všechno do 15 let uměla jako profík. Jen ji tím zabedníte.

Jak píše Ivzez, do ZUŠ se nepřestupuje, do ZUŠ se chodí na kroužky, ale jinak ano, to je asi první místo, kde začít.

lenkaa*
hodnocení

Nejsem na ni tvrdá,tenhle svůj názor jsem jí nikdy neřekla,za každý výkon ji chválím.Jen jí chci pomoct a nic o tom nevím,tak se ptám,sháním informace...
Zjistila jsem že i u nás je základní umělecká škola(vůbec jsem o ní nevěděla),ale podle jejich stránek na internetu jsem pochopila,že to je běžná základní škola se zaměřením na různé obory-literálně dramatický,hudební,taneční a výtvarný.Dělají se na ni přijímací talentové zkoušky a je to rozděleno na přípravné studium a studium prvního(7 let),nebo druhého(4 roky)stupně. Vůbec netuším jaký je rozdíl mezi těmito studii,takže školu spolu navštívíme a poptáme se.

liska5
hodnocení

0x

A recitovat, zúčastňovat se soutěží v přednesu!

liska5

Tak ať už začne aspoň na flétnu. Je levná a na hru pro začátečníky je "sešit" - školička / Daniel/, podle které se může učit sama.

lenkaa*
hodnocení

Soutěží v přednesu se zúčastňuje a recituje. To ji jde a vyhrává 1.místa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]