Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je vekový limit pre vstup na gymnázium?

Od: danpol odpovědí: 4 změna:

Mam 21 rokov a mam záujem prejsť z odbornej SŠ na Gymnázium , moji rodičia má prihlasily na tuto SŠ i keď som nemal žiadny záujem, ale neviem či je nejaký vekový limit pre vstup na Gymnázium.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Dane, jak daleko jste se dostal v tom učebním oboru? Nebylo by jednodušší jej dokončit a navázat dvouletou denní nástavbou? Na nástavbu už chodí lidé o pár let starší, podle mne byste se mezi nimi mohl cítit lépe než mezi patnáctiletými.

iz*
hodnocení

0x

Nevím, jak to chodí na Slovensku, ale v ČR o přijetí rozhodují ředitelé, kteří nevidí moc rádi tak velký rozdíl mezi žáky > na jedné straně patnáctileté ještě téměř děti, na druhé straně dospělí. Já bych na Vašem místě hledala spíše večerní nebo dálkové studium. (O věkovém limitu sice nevím, ale viz výše...)

skola
hodnocení

0x

Gymnázium je především pro ty co chtějí na VŠ, což asi nebude váš případ. Zajímalo by mě co jste dělal po ZŠ těch 6 let? Nebo máte hotový učňák a chtěl jste studovat ještě střední školu? V případě, že máte pouze základní vzdělání, tak netuším, čím byste se živil po gymnáziu? Jak dlouho se necháte ještě rodiči živit?

V 21 letech jít mezi 15ti leté studenty není dobrý nápad, těžko vám to ředitel gymplu povolí.

Jděte pracovat, jste plnoletý a dálkově si zvyšujte vzdělání jak se vám zlíbí.

danpol
hodnocení

Ja chcem isť na VS, a mňa rodičia neživia , mama a otec sú kuchári a chceli aby som bol tak isto kuchár ,ale mňa nie len to nebavilo ale ani mi to neislo .Hneď ako som mal osemnáste narodeniny som odišiel a začal som si zarábať na linke, a doteraz som si našetril peknú sumu peňazí ,ta teraz môžem sa plno sústrediť na učenie a nemusím sa báť o svoje náklady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]