Nejste přihlášen/a.
Je mi 14 let. Nejsem zrovna nejstarší, ale snad byste mi mohli poradit. Začal školní rok 2009 a já začla chodit do 8. třídy. 1. polovina byla docela v pohodě , ale pak se to nějak překulilo a kluci u nás ve třídě se mi začli vysmívat a pomlouvali mě všude možně. Jelikož jezdím na koních, tak se do mě začali navážet a říkali mi koni, mustangu apod. Protože jsem tichý a uzavřený člověk, tak se málo kdy ozvu. Vůbec jsem nevěděla, co dělám špatně. Nikdy jsem jim neublížila, nikdy jsem jim nic špatnýho neřekla. Smutně a s brekem jsem to ohlásila rodičům a učitelce v domění, že se to zlepší. Ano. Na týden si mě skoro ani nevšimli, ale pak to pokračovalo, sice o poznání měně, dál. Do školy do teďka chodím s velkou nechutí. Uvažovala jsem na přestup na ZŠ Milady Horákové v HK. Opět mám strach, že to tam bude to samé v bledě modrým. Prosím, znáte tuto školu podrobně? Je tam dobrý kolektiv? Co jsem se poptala u kámošky, tak říkala, že by se tam nevrátila, že holky sou tam srašný slepice. Holky u nás ve třídě mi říkali, abych zůstala tady na škole, že ten 1 rok už to vydrřím. Opravdu si nevím rady. Prosím poraďte! ...spěchá...
Víš ono je to v životě někdy těžké. Když narazíš na dobrý kolektiv ve škole či v práci je to moc fajn. To se pak jeden i těší. Ve tvém případě bych už nikam nepřestupoval. Do nového kolektivu nemusíš zapadnout a bylo by to ještě horší než ten stávající. Nějako to zkousni, ono je to jistě přestane časem bavit. A kdyby ne, obrať se znovu na rodiče a třídní učitelku.
V ježdění na koni určitě pokračuj, je to super zážitek. Ale to už vlastně víš
Nepřestupuj zbytečně kvůli tomu že máš ve třídě pár mozkově nedozrálých puberťáků Ti na to v životě jistě dojedou
Jak pořád říkám na každou svini se jednou voda dovaří a boží mlejny melou , pomalu ale jistě
Teď se ti určitě zdá že oni se mají úžasně a ty trpíš , ono to ale mnohdy bývá tak že tohle dělají jedinci kteří sami mají problémy např. doma s rodiči a tak se snaží vybít si to na někom jiném , rozhodně bych se kvůli nim neměnila a ani nijak nevšímala. Nezáleží na tom jestli se s tebou baví celý kolektiv ale na tom jestli tam máš aspoň pár osob o které se můžeš opřít , kteří se tě zastanou , kterým můžeš věřit. A věř mi že kluci na to své chování v životě dost tvrdě doplatí
Měj se krásně a netrap se tím . Laura x3
Milá kamarádko, jen pár postřehů.
Pokud se Ti kluci začli zničeho nic vysmívat, myslím, že není chyba v Tobě, ale že na ty kluky prostě dolehla puberta, kterou ses Ty jako holka už naučila zvládat. Neděláš špatně nic, a to právě Tvé spolužáky provokuje! Ježdění na koni je superzáležitost, měl jsem chvíli vztah s o hodně mladší partnerkou, byla to taková potvůrka, ale dodnes jsem jí vděčný, že mě "donutila", abych na toho koně vylezl, protože věděla, že se mi to bude líbit, chvíli jsme měli i vlastní kobylku. Myslím, že přestupem na jinou školu bys toho moc nevyřešila, podobné prolémy by se asi brzo dostavily a v nové škole. Jestli je kolektiv dobrý nebo "špatný" je vcelku jedno, všude jsou provokující "grázlíci" a jejich tiché oběti. Nech ty kluky ať si tu legraci dlají a mysli si svoje, časem je to přestane bavit. Je to pravděpodobně opravdu o tom, že Ti nějak závidí že jezdíš na koni, že se nenecháš vytočit. Myslím, že když to chvíli vydržíš, může z toho časem vzejít i nabídka na rande, případně jedna z prvních lásek. Kluci v tomhle věku bývají nevycválaný telata, když chtěj holce "nějak vyznat lásku", tak jí podtrhnou židli. Když si vzpomenu na sebe v tomhle věku, radši bych zapomněl...
Tak držím palce, věřím že to zvládneš, a pozdravuj ode mne koníky!
Musíš se-pro život-naučit být na kolektivu nezávislá a umět být i sama, když není momentálně jiná možnost.V životě se Ti třeba stane, že budeš v kolektivu,který bude hodně pít.No tak přece nebudeš chodit pít s nimi jen proto, abys měla "kamarády". To pak nezbývá, než zůstat sama- ale nebudu se přizpůsobovat špatnostem. S klukama si promluv jednotlivě mezi čtyřma očima.Zeptej se ho, cos mu udělala, že je na tebe takový, a že jestli mu to připadá legrační, tak pro Tebe to legrace rozhodně není, a trápíš se tím.To chce? Tak co s tím uděláme?Můžeš mě slíbit, že toho necháš a všechno dobrý?-smažeme to? (Víš, kolikrát si kluci ani neuvědomí, že jejich srandičky mohou někoho zraňovat). Tak do toho-a uč se umět být i sama, když to bude nutné.
Ahojky,
všem, co jste mi napsali, tak opravdu moc děkuji. Odpovědi byli úžasné. Po týdnech rozhodování jsem se zamyslela a dospěla jsem k závěru, že přestupovat nebudu a že ten poslední rok už nějak přežiju. Kluků si moc nevšímám a docela je to přestalo bavit a doufám, že jim to takhle vydrží. Nějaká závist v tom asi bude, ale koní bych se stoprocentně nevzdala, protože je mám opravdu ráda a je lepší se "poflakovat" u koní než courat někde po venku. Ještě jednou Vám moc děkuji za radu, ktreou jste mi poskytli. S pozdravem anonymek
PS: Koně pozdravovat budu!
Snažím se být sama sebou!
Držíme palečky a buď sama sebou! Lidi od koní bývají většinou silné osobnosti stejně jako ti koníci či kobylky. Proto ten společný a vzájemný supervztah!
Ahojky, tak zase žádám o radu.
Kluci už byli v pohodě, ale teďka si začly 2 holky. Jedna tlustčí než druhá. Jelikož to jsou "držky", tak si k nim kluci nic nedovolej. Do doby než přijely z vyletu, vsechno bylo v pohode, a pak konec vyletu a neuveritelnym zpusobem zacli pomlouvat. Kdyby jenom oni dve, tak to by mi nevadilo, jenomze byly tak ubohy a trapny, ze si k sobe museli privlastnit 2 holky plus vsechny kluky. Takze jsem ja a jeste dalsi 3 holky, ktere jdou proti 16 zakum. Pisou ruzny lzi jako ze nam vsechno leze z plavek => vite jak to myslim <= ...a sami takovihle kecy. Nevim, co stim a ucitelka nam stim spis nepomuze nez jo. Proto o to vic uvazuju o prestupu.
Jsem opravdu bezradna a citim se strasne trapne mezi nasi tridou. Nemate nejakou radu krome toho, ze si jich nemam vsimat? Protoze me to opravdu nejde. Ono, kdyz jdete neco vyhodit do kose a vsichni se na vas otoci, jak na uplnyho cvoka a jenom vidite, jak si vsichni neco zamumlaji, tak se vam ztoho akorat spusti slzy. Mam v zivote asi hodne velkou smulu.
Prosim poradte!
Milá anonymko, hlavně si uvědom že za tohle všechno ty nemůžeš , nemůžeš absolutně vůbec za to že máte ve třídě takové paka , já to vidím na naší třídě , neznám nikoho od nás kdo by se bavil s celou třídou , čím dýl jsme spolu tím víc se celá třída rozpadáme , sama sobě si někdy říkám zda by nebylo lepší přestoupit. Proč jim ale ustupovat? Proč přecházet kvůli nim? Kvůli někomu kdo to v životě s tím svým chováním nikam nedotáhne? Smůlu v životě nemáš , všechno zlé je k něčemu dobré , tohle tě vyškolí do života , když budeš mít v budoucí práci problémy tak dáš prostě výpověď? Když se nastěhuješ do bytu kde tě bude štvát sousedka tak se přestěhuješ? Když tě jednou naštve manžel tak se s ním rozvedeš? ... NEUTÍKEJ od problémů , ŘEŠ je , proč by jsi to řešila s učitelkou? Ta ti moc nepomůže , zbytečně proti sobě obrátíš celou třídu která ti ještě bude nadávat že si užalovaná. Co takhle si promluvit přímo s holkama a klukama třeba požádat nějakého vyučujícího aby ti dal 5 minut na začátku vyučování slovo a před celou třídou se jich zeptej co jsi jim udělala tak strašného že jsou k tobě takový? Rozhodně bych jen nestiskla zuby a neignorovala narážky od nich ale snažila bych se to vyřešit. Snad se to spraví Měj se hezky . Laura
Milá "Anonýmku", chtěl bych jen podoknout, že "Laura303" je Ti věkově asi dost blízká, a jejích rad a životních postojů si nějak začínám vážit čím dál víc. Možná i proto, že hledá a nabízí možná řešení problémů, která by mě, "trošku" staršího, asi nenapadla. Takže děkuji Lauře, že radí (snad většinou dobře), Tobě držím palce, věřím že si nějak poradíš, a Lauře dávám bodíka!
Hope, díky za tvůj názor na Lauru. Já osobně jsem moc ráda, že nezrušila registraci, že to prostě nevzdala. Jednou v životě si na to možná ještě vzpomene.
RObe děkuju vám moc , vaše příspěvky opravdu dokážou vykouzlit úsměv na tváři a to jsem myslela že už se to dneska nikomu nepodaří , jak sem od rána protivná kvůli brzkému vstávání a létaní po doktorech
Tu chválu od vás si ani nezasloužím
To kluci delaji. Jednoduse se jim libis ale ve svem veku neprijdou (a ani se nezmohou) na nic inteligentnejsiho, nez na takovehle reakce.
Presne dle hesla: Co se skadliva, to se rado miva.
doplněno 23.06.10 12:13:A holky to samozrejme delaji, protoze poznali, ze se klukum libis a zarli...
To pochybuju, že se jim líbím. Prý se neumím malovat, mám velký zadek a všechny další věci. No, znáte to, ale bojím se toho, že si ani nikoho nenajdu.
hehehe, az čeho soudíš, že si nikoho nenajdeš. Začni otázkou co hledáš. Je Ti 13-14 a co bys chtěla? Sexuálního partnera? To zbytek jsou JEN kamarádi. A to JEN pro Tebe bude to co Tě bude celý život držet nad vodou. I kdybys měla velký zadek ( kolik? 80 cm? hehe všechny ženy si myslí, že ten jejich je velký ), myslíš, že si tě za 5 let nějaký kluk nenajde? Věř tomu že ANO! a tomu věř na 100%! Zadek neni mozek. Ted´Tě třeba kluci hodnotí podle zadku, ale příjde den, kdy Tě budou hodnotit podle toho jak jsi chytrá, milá, ochotná ... Ty se neumíš malovat?! Tak to je ostuda! Mojí ženě je 2x tolik než Tobě a taky to neumí. A protože má velký zadek tak si nikoho nenajde. Opravdu myslíš? Pokud Tě malování baví a líbí se Ti, tak se to naučíš. Ale pokud nechceš nemaluj se. Moje žena není žádná modelka, ale je krásná natolik, že ji na svatbě obdivovali, že ani tam nebyla namalovaná. Na co? jen proto, že to dělají kamaradky?
Takže začnem znovu . Komu se chceš líbit? Máš nějakého kluka vyhlídnutého? Začni otazkou co od něj chceš? Chceš ho vyslíct? Asi ne, že? Takže Ti stačí aby byl kamarád? Myslíš , že kamarádem nebude, když budeš mít velký zadek nebo nenamalovaná? Určitě hledá kamarádku .. milou, usměvavou ... a zbytek ... už jsem to psal. jednou .. za 3-5 let přijde někdo, kdo si tě sám najde.
a věř, že mám pravdu .. a věř, že tyhle myšlenky měl snad každý normální tvor ...
Milá anonymko neříká se přeci co se škádlívá ...? Třeba tomu tak je i u tebe
ANonymku já být tebou tak řeči pubertálních kluků , kteří to v hlavě nemají srovnaný a o životě většina z nich vědí prd , bych vůbec neřešila
Navíc s tím ,,velkým zadkem" mě to pořád říkal jeden kluk s kterým jsme se moc rádi nemuseli , pak se to srovnalo a nedávno mi říkal že jsem nějaká hubená :D Rozhodně si z toho nedělej těžkou hlavu
Na všem se snaž najít jen to dobré , buď optimista. Uvidíš že proti klukům se to jednou obrátí a ty z toho vyjdeš jako vítěz
Tak zachovej klidnou hlavu a měj se hezky . Laura
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.