Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat když neudělám na sš reparát?

Od: tereza1* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mohla bych se zeptat? Jmenuje se Tereza Zemanová.Je mi 16 let. Studuju první rok střední školu.Obor Aplikovaná chemie.Jak asi všichni víte my jsme už ročníiky co maturují z matiky. Tedka jsme meli vysvedceni dostala jsem nedostatečnou.Opravdu mi ta matika nejde.Chodím na doučovaní, i za tou učitelkou, snažím se opravovat testy všechny.Učitelka mi řekla že to bude asi špatný že to podle ní se nezlepší, takže mám jasný že mě vyhodí.Co mám pak dělat? (jinak vím že to udělají, protože nechce abych si zkazila roky života). Mám si dát ted přihlášku nebo se mám koukat kde na jaký škole mají místo, vůbec nevím co mám udělat. děkuji za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ilska5
hodnocení

2x

I kdyby Tě maturita z matematiky minula, tak je evidentní, že byla chyba jít na střední školu s takovým zaměřením . Na škole byste měli mít výchovného poradce. Většinou je to jeden z učitelů školený pro podobné případy. Zeptej jeho nebo ředitele školy, jak postupovat. Většinou to je tak, že s rodiči vyberete pár možností a navštívíte ředitele těch škol, zda máš u nich šanci, jestli znovu do prváku a tudíž i přijímačky, a co Ti případně uznají. A řešit situaci hned, neodkládat.

tereza1*
hodnocení

přemýšlím, že bych tě chtěla na zdrávku na obor sociální činnost , na tom to oboru se vyhýbá maturita z matematiky já měla na vysvědčení 1,2 a 3 jenom tu nedostatečnou z matematiky,ale děkuji:)

hodnocení

2x
Matematika se dá naučit, mně na SŠ matematika nebavila a nešla, na VŠ jsem fakt tvrdě makal a úspěch se dostavil. Chce to ale pravidelně a několik hodin denně studovat a počítat a na to dnešní mládež nemá "morálku".
Jinak nechci rýpat, ale kromě matematiky máte docela problém i s češtinou...
brambora*

Nesouhlasila bych až tak s tvrzením, že se matematika dá naučit. Jistě, můžete si do hlavy vrýt desítky postupů, které kdy a jak použít - k tomu právě Vámi zmíněné několikahodinové denní úsilí. Potom ale slečně dají jiný příklad, na který "zatím nenarazila", a bude v koncích. Logické myšlení se naučit nedá. Na druhou stranu, asi by to biflování pomohlo, ovšem za cenu toho, že si tím slečna může nejen matematiku (což už se možná stalo), ale celkově učení absolutně znechutit. Doporučila bych se tedy zbytečně nenutit, pokud ji její obor vyloženě nezajímá natolik, že by se mu chtěla po škole věnovat. Změna školy ale také jednoduchá nebude - vzhledem k tomu, co je bohužel už napsáno na vysvědčení, to je holý fakt. Prostě "fákt blbá situace".

host

pepan321 asi má dobré zkušenosti. Matematika se dá naučit,

a) pokud ji učí někdo, kdo se umí vžít do mysli toho, koho doučuje

b) pokud se ji ten, kdo se ji chce naučit, krůček po krůčku učí tím, že si dělá příklady a snaží se problém pochopit, třeba po svém, ale pochopit.

Dá se naučit do určité míry, co mozek dá. Někdo je chytřejší a zvládne i těžkou matematiku, někdo zvládne kupecké počty a trochu matematiky. Pro váš obor - chemii bude stačit matematika aplikovaná na váš obor, což by neměl být problém. Záleží na ministerstvu školství, jakou úroveň a rozsah znalostí bude pro maturitu požadovat. Zkuste se učit s nějakými spolužáky, kteří na vás budou mít čas a trpělivě vám krůček za krůčkem vysvětlí základy a to, co probíráte, abyste prošla. Stejně nikdy v životě nebudete počítat nějaký cotangens, nebo kvadratické rovnice, nebo ... atd.

lmgify
hodnocení

0x

Vyber si obor.

Přestup ti ředitel nové školy asi nepovolí (výrazně jiný obor), ale zeptat se ho můžeš.

Jinak postupovat jako běžný deváťák - přihláška, přijímačky atd.

Sociální činnost je něco jiného než zdrávka. Jen se někde ty školy sloučily. Pozorně si přečti popis toho oboru (většinou práce s lidmi z okraje společnosti).

Na sociálce povinná matematika asi opravdu nebude.

farm
hodnocení

0x

První ročník není poslední, radím dělat reparát a i propadnout, když nebude vyhnutí. To se dá ne? A pak se případně poohlédnout po jiné škole, chemie a matika jsou fakt těžké. Paní učitelka ale stejně nemá co malovat čerta na zeď, to je houby pomoc a žádné kažení života není. Tenhle zápas znám, jenže to chce nevzdávat. Nakonec mám VŠCHT (strašná dřina) a potažmo celoživotně celkem zábavnou práci. Také mne bavívala čeština. Jenže budoucnost má technika, IT nejlépe. Matika bude patrně na většině škol povinná, až budeš končit.

lmgify

Když neudělá v srpnu ten reparát, tak ředitel rozhodne, jestli ji povolí opakování prváku nebo ne (na SŠ není na opakování ročníku, tzv."propadnutí" žádný nárok!). Taky se jí může stát, že bude v září bez školy a proto je lepší mít vyřízenou jinou školu jako zálohu.

Nevím, jak se bude tvářit ředitel nové školy, když mu řekne, že na jeho školu hodlá v září nastoupit jen když neudělá reparát na té staré. To se musí zeptat toho nového ředitele.

tencoprestoupil
hodnocení

0x

Prostě přestup na jinou školu kde budeš štastnější a nebo každej den počítej 300 příkladů. Je to na tobě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]