Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit, jsem epileptik, mám sice maturitu ( studoval jsem na Zdravotnické škole), ale ze zdravotních důvodů nemohu pracovat v oboru, po škole jsem byl dva a půl roku bez zaměstnání, poté jsem nastoupil k bezpečnostní agentuře, ale z osobních důvodů jsem odešel. Nemyslím si, že dělat za minimální mzdu je nejlepší způsob obživy. S maturitou mám na víc, ne, že bych byl namyšlený, ale nežiju život proto, abych trávil 75 % života v práci. Můžete mi poradit s výběrem jiné vhodné střední školy s možností dálkového studia? Podotýkám, že nemohu studovat např. Elektro atd, mými slabými stránkami jsou matematika, chemie a fyzika. Silnějšími pak biologie. Nejlépe by bylo studium v Brně a nejbližším okolí. Děkuji za pomoc a odpověď.
no ale na co bys studoval další SŚ? když už máš maturitu tak na co? spíš bych zkusila budto rekvalifikační kurz (třeba účetnictví nebo tak něco) a nebo chodit na vyšší odbornou školu... (nebo vysokou, jestli se na to cítíš...)
VŠ jsem zkoušel, dokonce dvě, ani na jednu jsem se nedostal...bohužel... Rekvalifikace mi nepomůže, trvalé bydliště mám na Jižní Moravě, bydlím ale už delší dobu v Brně kde jsem přes 3 roky intenzivně pracoval u zmiňované agentury. A další věc, státní úředníci a politici do toho vidí ještě méně než jsem si kdy myslel. Po skončení pracovního poměru u bezpečnostní agentury, měsíc jsem byl na ÚP, pak jsem nastoupil po sérii pohovorů atd... do nejmenovaného Call Centra. Po týdnu mně vyhodili. Ano sice na to má zaměstnavatel právo, ale jak zjišťuji, krize hraje zaměstnavatelům jen do karet. Nelíbí se Ti?! Tam máš dveře, za něma je 20 lidí na Tvé místo. A ÚP? Snížili mi podporu z 6400,- na 4600,- Díky zaměstnavateli.! To je sociálníé politika a uvažování, zvýšíme daně, snížíme platy, Zvýšíme DPH atd... Co ČSSD TOP 09 a VV udělají pro nás? Pro obyčejné lidi? Nestojím o miliony,chci jen slušnou práci a trochu jistot. Kdo komu dá jen tak něco zdarma? Dnes? Nikdo.! Rekvalifikace mi nepomůže, mám za sebou 3 a navíc matematika mi nejde a nikdy nešla. A účetnictví? To se obávám nepůjde... Poradí někdo něco jiného?
Já jenom nevím s tím, že nemůžeš kvůli epi dělat ve zdravotnictví. Možná přímo sálovou sestru nemůžeš, ale zkoušel jsi ústavy? Tady u nás v Kytlicích shánějí pořád.
Když nemáš na to najít si pořádnou práci, začni podnikat...
Jinak dnes má maturitu skoro každý, nic to neznamená.
Kde, v čem a hlavně jak začít? Amway, nejrůznější MLM jako Herbalife, Zepter atd... Je toho přehršle. Jak začít, když člověk nemá finance, v MLM musíte měsíc co měsíc investovat několik tisíc. A z čeho, když jea člověk na pracáku? Navíc jako epi nesmím řídit. To není sranda, že? Kdo by zaměstnal živnostníka bez ŘP a auta? Poradí ještě někdo něco fakt bomba?
Co podnikat jako přidavač na stavbě? lopata se dá sehnat do dvou stovek... Postupem času, až našetříš a získáš nějaké zkušenosti, můžeš zkusit zedničinu.Zadníků je málo, tam by byla šence možná prorazit...
Já vím, možná se ti to moc nezdá ale zkus nad tím trochu zapřemýšlet a možná se ti to zalíbí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.