Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sen být herečkou

Od: irenna odpovědí: 16 změna:
Můj sen je být herečkou. Umím tancovat, trochu zpívat, na hudební nástroj a dobře hrát. Chodím na hudební školu takže tento rok jsme měli ve škole the voice the school a budem to mít i příští rok a já chci se přihlásit ale nevím jestli na to mám.(zpívat podle hudby). (Je mi 13let). Chtěla bych se dostat na střední uměleckou školu nebo na DAMU, tak chci se zeptat jestli bych se tam dostala.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

2x

To my nemůžemě vědět. To si rozhodne škola na základě talentových přijímacích zkoušel.

Do té doby se zúčastni všech soutěží, které tě zaujmou a o kterých se dozvíš, ochotnická divadla, vypisované herecké konkurzy (weby, noviny, agentury a já nevím, kde ještě).

Tato oblast je hodně o osobním zviditelnění se, vystavení se (tzv.expozice) - musíš být vidět na co nejvíce tobě dostupných místech (soutěžích, představením, kulturních akcích, dobrovolné akce, ...), kde ukazuješ, co umíš, aby si tě někdo všiml a nabídl ti něco dalšího nebo lepšího a tak se to pořád opakuje.

Připrav se v této profesi na hodně odmítání a odpovědí NE od lidí. Na každé ano budou desítky ne, ale ty se musíš pokoušet dál kvůli tomu zviditelnění.

lmgify

Je to také o sebepropagaci- Nahrávej si svá vystoupení, dej je na Internet ať tě vidí i lidi, kteří zrovna na té akci nebyli a náhodou tě objeví nebo když jim pošleš dotaz, jestli by něco pro někoho jako ty neměli.

liska5
hodnocení

2x

Recituj a účastni se recitačních soutěží. Na zkoušce do dětského dramatického souboru při jednom oblastním divadle měl každý přednést báseň, pak jim dali knihu s náročným textem a oni to měli přečíst, jako pro publikum a s precizní výslovností. Pak dostali úkol z pantomimy: třeba, jak se prodrat davem, napodobit nějaké zvíře, sportovce, chytat motýla... Hned v první hodině jim rozdali složky s jazykolamy. Museli se doma učit rychle vyslovovat komplikované věty bez přeřeknutí. Zkoušeli je přímo herci toho divadla. Určitě to bude chtít zajímat se i o literaturu.

liska5

Pokud chodíš na ZUŠ na nástroj, tak tam by taky mohl být Dramatický obor. Zjisti si a přihlas se.

hodnocení

1x

Hmm,na tento dotaz jsem včera odpovídala...
Je to zajímavé,jelikož slečna tazatelka měla již v samotné otázce cca šest hrubých chyb.
Nechápu,že má odpověď někam zmizela a dokonce i hrubky zmizely *nevi*
Momentálně,když se k dotazu vracím,vidím,že slečna přispívá a opět s hrubkami.
Dokonce má z Českého Jazyka dvojku *zed*

Takže,milá slečno,bez urážky...Toto zaměstnání je sice krásné,ale je bezpodmínečně nutná perfektní znalost Češtiny !

Bohužel,tu nemáš.

hodnocení

1x

Nejprve Ti řeknu,, že jsem dcera z herecké rodiny a nikdy bych nešla stopou rodičůa zejména dnes. Všimni si kolik zpěváků nebo herců nemá vůbec žádnou uměleckou školu . Úspěch záleží na mnohém, zda si Tě všimne nějaký režisér, sponzor,mnohdy bude požadovat něco více jako odměnu. A je to neustálý boj se prosadit,. přihlašuj se do soutěží, kde si Tě všimnou odborníci a vystuduj raději nějakou pořádnou školu, která Tě v případě neúspěchu uživí.,

lepsi
hodnocení

0x

Prostě se na tu školu přihlásíš a uvidíš. Buď a nebo. Jak zvádneš zkoušky a tak. To nikdo nemůže dopředu vědět, jak ti to dopadne ani ti, kteří tě znají osobně. Když tě to baví, a hodně do toho dáváš, naději máš určitě.

iz*
hodnocení

0x

Ze základní školy můžeš na hereckou konzervatoř, na DAMU bys mohla až po maturitě. Počítej s tím, že je o všechny umělecké školy hodně velký zájem, z několika set uchazečů mohou školy přijmout pár jedinců.

Proč sníš o práci herečky? Co tě na ní láká? Uvědomuješ si, že je herectví dřina?

irenna
hodnocení

Já bych chtěla protože mně to baví, a každý my říká že jsem herečka. Láká mně to hraní, vystupováni. Jo uvědomují to my říká každý.
lepsi

... a jakou známku máš z češtiny? *sok*

irenna
hodnocení

Z českého jazyka mám 2
liska5

Píšeš: To my říká každý. Brrr. Má být mi. My tam vidíme chybu a neříkej mi, že jste to nebrali.

joudic*
hodnocení

0x
To prejde.. Taky jsem byl nadseny a ochotnicil odmala, pak jsem se musel pripravit na talentovky a pomalu dostaval rozum a prokoukaval o cem tato profese je.. Prijimacky na konzervu jsem delal az v 19ti a dostal jsem se do nejuzsiho kola.. A to uz byl vlastne zlomovy moment, kdy jsem trochu dospel a zjistil, ze me divadlo a ten svet okolo vlastne tolik uz nezajima, a ze posledni, co chci, je skoncit nekde v liberci na oblastnim divadle. To ze je po zkouseni a premierach sranda, je hlavne o lidech. Spise se casem zajem promenil do rezie, kdyz vidim ty sracky, co se toci a jak benevolentni jsou reziseri, ze jim staci tak ubohe herecke vykony a scenare, se kteryma obema by je byvali vyrazili i tehda z naivnich televiznich inscenaci 80. Let.

liska5
hodnocení

0x

Choď hodně do divadla a při každé hře vnímej, kolik se toho musí naučit zpaměti. A nejen odříkat, ale i správně reagovat na výpovědi kolegů. Jak je to náročné i na fyzičku. Dneska se ve škole požaduje málo básní, natož dlouhých básní a ještě se správnou výslovností. Jednu si vyber, třeba Erbena, Máchu,... a nauč se ji celou. To je trénink a možná se Ti to jednou hodí.

irenna
hodnocení

Moc děkuji za to jak my píšete a děkuji
liska5

Nedělej si legraci. Má být ...jak mi /mně/ píšete...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]