Nejste přihlášen/a.
Pěkný večer.Je tady někdo , kdo stejně jako já zrovna teď stojí před důležitým rozhodnutím? - A to na jakou střední školu se hlásit.Mohl by jste se semnou někdo ( kdokoliv) podělit o to např. Jaké máté známky a kam se hlásíte? Byla by to pro mně maličká inspirace. Za chvíli už musím vědět kam půjdu,a třeba by se stalo, že by se tu našel někdo ,kdo by se hlásil na obory které by mně mohli zajímat.Prosím kohokoliv !
Seznam SŠ oborů
Jestli ti to ve škole celkem jde, tak bych doporučil gymnázium. Dá ti všeobecnou přípravu na libovolnou VŠ.
Jestli nejsi rozhodnutý/á a máš slušnější známky, tak taky zkus gymnázium.
Děkuji za komentář.Známky mám tak průměrné.Trojku z angličtiny,šest dvojek a zbytek jedničky.Na gymnázium bych se určitě nedostala,hlavně kvůli té angličtině.Je to prostě předmět co mi fakt nejde , snažila jsem se a i průměr by odpovídal 2,2 ale stejně mám trojku.
Mimochodem mám kamarádku a ta se dostala na gymnázium s trojkou z chemie , berou tam hodně.Ale sama říkala že je to velmi těžké a jen taktak to zvládá.Takže o gymnáziu nemůžu uvažovat ale stejně moc moc děkuji
Škoda že si nevěříš a myslíš si, že na gymnázium nemáš. Známky máš dobré. Kdyby ti tu angličtinu někdo vysvětlil, tak bys viděla, že to není nic nezvládnutelného. Rychle by ses to doučila.
Jestli máš o gymnázium zájem nebo se v tomto svém věku nedokážeš rozhodnout pro nějaký konkrétní oboru na velkou část života, tak bych dal gymnáziu přeci jenom ještě šanci.
Rozhodovat se v 15-ti o vzdělání, které tě ovlivní na celý život, je vážně blbý nápad. Myslel jsem si to, když jsem byl v tvém věku a myslím si to i teď, o desítky let později a to jsem měl rozhodování jednodušší než ty. Na druhou stranu systém společné střední školy pro všechny jako v USA taky nefunguje.
Taky mi to rozhodování už teď přijde docela ,,blbé ,ale tak co už no.Nejsem přeci jediná kdo má s výběrem problémy
Ahoj taky nevím , kam jít .Mám 4 dvojky a celou zš vyznamenání.Ale mám vydřenou dvojku z matiky a nebaví me fyzika a chemie..Tak se mi na gympl nechce, protože bych se tam asi trápila ...a známky by byly na hraně.
Myslela jsem na střední pedagogickou / baví mě kreslení/ a pak třeba studovat výtvarku a pracovat v LŠU..ale prý je na peďáky velký převis..Tak mám taky strach . Počítám pořád a moc to nejde -mám orávě učebnici od Didaktisu a je těžší, zvládám ty první úlohy tak do půlky a pak se zaseknu
Mně taky nebaví fyzika ani chemie ,ale jsem schopná se naučit všechno co jde.Trápí mně spíše angličtina , ta mi brání ve vyznamenání Baví mně dějepis (ale to je učitelem :D ) . Když už jsem musela přemýšlet o SŠ ,chvíli to byla obchodka,bezpečnostně právní činnost ale teď to je Veřejnosprávní činnost,předškolní a mimoškolní pedagogika a nejvíce přemýšlím nad Praktickou sestrou.Protože tam jsou oproti jiným školám pouze 3 cizý jazyky.Což by pro mně byla výhoda. Určitě ti doporučuji maturitní obor A hodně štěstí
Na stř.pedagogickou se se 4 dvojkama dostaneš bez problémů. Moje sestra byla v matematice o hodně slabší než ty, známky celkově o hodně horší než ty, ale na pedag.SŠ ji to moc bavilo a byla druhá nejchytřejší a měla moc hezké známky. Jak se na ZŠ strašně trápila a nebavilo ji to, tak na SŠ chodila moc ráda a těšila se tam. Po SŠ vystudovala úplně bez problémů pedagogickou VŠ a i tam byla jedna z nejlepších.
" ..ale prý je na peďáky velký převis.."
Podívej se na svoji SŠ. Mají tam uvedený počet přihlášených a přijatých v minulém roce. Jak jsem psal - 4 dvojky je moc hezké vysvědčení. Dostaneš se tam bez problémů.
" nebaví me fyzika a chemie..Tak se mi na gympl nechce, protože bych se tam asi trápila"
Taky mě nebavily. Nešly mi a gymnázium jsem přesto udělal s jinak dobrými známkami. Dodnes jsem chemii nepotřeboval a většinu fyziky taky ne. Vzdělání z gymnázia se mi později hodilo a pomohlo mi.
"přemýšlím nad Praktickou sestrou.Protože tam jsou oproti jiným školám pouze 3 cizí jazyky"
Měl jsem za to, že na všech SŠ jsou povinné jen 2 jazyky (angličtina + něco). Typicky škola nabízí možnost vybrat si ten 2.jazyk z několika vyučovaných: NJ, RJ, občas Franc., méně často Špan., skoro vůbec ostatní (ital., ...)
Koukal jsem na podmínky přijetí u jednoho náhodného zdravotnického lycea a zajímají je jen výsledky z přijímaček z ČJ a M. Žádný průměr známek ze ZŠ nebo konkrétní známky je nezajímají.
Zkus se podívat na stránky svého lycea. Třeba bude mít podobné podmínky. V takovém případě neváhej podat si přihlášku. Hodně štěstí!
Rozhodnout se v 15 není lehké. Např. dcera chtěla na SŠ sociální, tomu pak podřídila i VŠ, čas ukázal, že tudy cesta nevede jelikož práce špatně placená, staří lidé v ústavech až zlí, někteří co si chodí pro dávky také a tak dělala druhou maturitu aby mohla učit v MŠ a tam je naprosto spokojená. Zamyslete se co vás baví, asi nebudu kuchař když vaření nemám ráda.
Opět modrá, proč si někdo odpovídá sám?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.