Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Právo- vysvětlení pojmu souběh

Od: herkules odpovědí: 1 změna:
Dobrý den,
cvičně si zkouším test do práva a v jedné z otázek dělám pravidelně chybu. Poprosím někoho, kdo se v právu vyzná o vysvětlení:
Souběh se vyznačuje těmito znaky:
A) jedním pachatelem trestného činu, dvěma či více trestnými činy spáchanými dříve, než byl za kterýkoliv z nich soudem 1. stupně vyhlášen odsuzující rozsudek, který nabude právní moci
B) dvěma a více pachateli trestného činu, jedním trestným činem hlavním a vedlejším trestným činem, spáchanými dříve, než byl za kterýkoliv z nich, kterýkoliv subjekt odsouzen
Já už po několikáté označil jako správnou odpověď A, ale správně je dle výsledků B. Já se ptám proč? Souběh může být i u jednoho pachatele ne? Např. porušování domovní svobody, krádež vloupáním a poškození cizí věci. Proč je tam podmínka dvou a více pachatelů?
Děkuji za vyjasnění.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

0x

Jsem neznalec, ale čistě logicky z textu odpovědi A mi plyne, že ty 2+ předchozí činy nedělal ve stejnou dobu, protože by za ně i byl odsouzen ve stejnou dobu, kdežto otázka je "než byl za kterýkoliv z nich ... odsouzen". *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]