Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z techniky na VŠ právní?

Od: sarus* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
Je mi 15 a vybírám si školu. Vybrala jsem si Sou ŠKODA AUTO, ale až udělám maturitu, tak se úplně nevidím ve škodovce. Teď by to pro mě bylo nejlepší, ale za 4 roky bych rada šla na právní školu. A to se chci optat zda to jde. Jít na střední školu s technickým zaměřením a pak na vysokou školu právní.
Děkuji za odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano - pokud splníte ostatní podmínky k přijetí na vybranou školu. Ale studium budete mít pravděpodobně složitější, budou vám asi chybět některé "netechnické" znalosti - ovšem můžete se připravovat individuálně.

lisak5
hodnocení

0x

Na právnickou fakultu se může hlásit každý, kdo má maturitu. Vám ale budou chybět znalosti z historie, zeměpisu, společenských věd, literatury, ba i přírodovědovědy. A ty lze získat studiem na gymnáziu. Nakonec se na práva dostane jen malá část z řad absolventů gymnázií, kteří se na to speciálně připravovali. Nechápu, proč se hlásíte někam, o čem víte, že to dělat nebudete.

lmgify
hodnocení

0x

Jediná podmínka podle zákona pro podání přihlášky na VŠ je mít maturitu. Nic víc, nic míň. Škola si rozhodne, koho přijme (všechny, podle průměru, podle nějakého bodovacího systému, podle výsledků přijímaček apod.)

VŠ zveřejňují statistiky přijímacích zkoušek (počet přihlášek, počet přijatých, ...).

Obecně platí, že lidi z učňáků nemají takové studijní návyky a znalosti pro úspěšné přijetí nebo absolvování VŠ. Jsou prostě více praktičtěji zaměření. Znám případy absolventů SOU, kteří se na (technickou) VŠ dostali bez problému a studium zvládali v pohodě. Viděl jsem samozřejmě také úplné výbuchy.

Příprava na přijímačky tak bude vyžadovat samostudium. Na druhou stranu se budeš muset doučit jen věci, které budou v testu, místo například celé gymnaziální chemie, která u přijímaček na práva asi není.

Nevím, proč se hlásíš na technický učňák, když ti to není moc blízké. SOU Škoda poskytuje normální vzdělání v normálních učňovských oborech. Nemusíš dělat jen ve Škodovce.

Seznam všech středoškolských o/... a škol

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]