Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úryvek z textu na recitační soutěž

Od: katee odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaký úryvek z textu byste mi doporučili.Chodim do 9. třídy a máme mít celkem dlouhý úryvek z textu na recitační soutěž. Chtela jsem neco z Maleho prince ale nic,co by mě zaujalo nebo co by se hodilo jsem nenašla :(. Tak nedoporucili byste mi něco?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Zkus se podívat na Čapkovu Knihu apokryfů.

hodnocení

2x

Co Václav Hrabě? Ale je těžký na přednes.

liska5
hodnocení

2x

Toho Malého prince zkus přehodnotit. Já beletrii dala dětem, tak ho po ruce nemám, ale pamatuji si, že se mi líbily ty pasáže, co měly myšlenku: ...Co je důležité, je očím neviditelné... Jsem odpovědný za to, co jsem k sobě připoutal / o ochočení lišky/. To bylo tuším ke konci knížky..

hodnocení

2x

Tady cesky-jazyk.cz/... si můžete vybrat autora nebo dílo - třeba vás něco osloví.

liska5
hodnocení

0x

Tu báseň od Václava Hraběte, co sis vybrala, recituj přirozeně, jako bys to někomu vyprávěla. Jako by to nebyla báseň, ale sdělování. Nechávej si kratičké pauzy, ať to není vodopád slov. Nespěchej, aby Tě stačili vnímat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]