Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet kóty

Od: radoss® odpovědí: 6 změna:
Dobry den, mam mensi dilema.
V praci jsem obdržel výkres a neprekontroloval si jestli jsou v nem vsechny důležité kóty. Mistr, na ktereho jsem se vzdy s výpočtem obracel tu uz neni a ja nejsem schopen z výkresu vypočítat nejvetsi průměr obrobku. Neni tu nekdo šikovný co by mi pomohl? Je to ten kužel co zacina na prumeru 59,6 a jde pod uhlem 17 stupnu do délky 11,76.
Vsem dekuji za pomoc.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jada
18.01.19 16:31
hodnocení

2x
66,79 mm.
hodnocení

Dekuji za výsledek a Vas čas.

fero*
hodnocení

0x

Dobrý den,Váš dotaz je zajímavý-nevíte jak vypočítat-dostanete odpověď na rozměr,ale vůbec Vás nezajímá jak se

k němu dopracovat.To mi připadá,že výpočet znáte,ale nechtělo se Vám vyndat z ruksaku kalkulačku,tak jste si to

nechal spočítat. To na okraj.Jinak když si nastavíte na suportu příslušný úhel,tak při soustružení kuželové části

skončíte na právě tomto průměru,soustružení musí začít na průměru 59,6 mm.Pak se provede sražení hrany 2/45°. Proto není třeba, aby byl kotován,není zřejmně důležitý.

hodnocení

Jste uplne vedle. Nechtel jsem zde po nikom a vy me ne o učil. To se naučím nekdy sam az na to budu mit cas. K vašemu návodu jak soustruzit pod uhlem / dělání kuzele bych pouze podotkl, ze nepracuji na klasice, ale na cnc, kde je tento rozměr opravdu potřebný.

fero*
hodnocení

0x

Proč byl odstraněn nákres?

Děkuji za odpověď

hodnocení

Výkres byl odstraněn na me požádání abych nesiril firemní výkres.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]