Nejste přihlášen/a.
Jsem žák 9. ročníku na ZŠ a nemám přehled o tom kolik stojí vysoká škola. Kdybych šel na Karlovu Univerzitu kolik by mě to celé vystálo kdybych čistě teoreticky a hypoteticky získal diplom a titul a dokončil fakultu?
Ptám se kvůli tomu že mám sourozence, který se asi chystá jít na Vysokou Školu jako já a nechci aby rodiče platily tak moc za nás oba dva.
VŠ Praha s ubytováním a jídlem 6000,- měsíc + 1200,- lítačka rok. To je základ. Další výdaje za školní potřeby jsou rozdílné dle školy.
Studium je v ČR zdarma. Ale bez ostatních nákladů to nepůjde. Zkus si přečíst tyto odkazy, jen pro informovanost. Třeba se zde objeví nynější student VŠ a přiblíží nám potřebné finance. Existují i studentské půjčky. Z vlastní zkušenosti nemohu poradit neboť VŠ mám již dávno vystudovanou. Dnešní ceny jsou jinde.
Kdo je šikovný, tak si na studium vydělá, ale jak tak koukám na tvůj nick, tak nemáš na VŠ duševně.
Za samotné studium platit nic nemusíš. Ale něco tě bude stát ubytování, bydlení, studijní materiály, strava... V Praze bych tipoval na minimálně 10 tisíc měsíčně.
Docela mě fascinuje, když jsi v 9 třídě základky a už počítáš kolik tě bude stát studium na Karslově univerzitě. Tam je docela tlačenka, pokud nemáš prachy na úplatky, tak by ses měl učit ve dne v noci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.