Nejste přihlášen/a.
Syn se naučil číst, psát i počítat. Stálo nás to velké úsilí. Je velmi dětský a dle průběhu a výsledku zaškolení je mi dnes jasné, že jsem si vloni měla vyžádat odklad školní docházky (je narozen 02/2003), který jsem intuitivně cítila, ale nezajistila...Teď se mi to vymstilo. Můžete mi poradit, zda je legislativně možné začít tzv. znovu? I když "nepropadá"? Pokud zajdu do pedagogické poradny, určitě bude shledán diagnosticky, že byl školně nevyzrálý. Chci pro něj zajistit, aby jeho nové zaškolení bylo úspěšné, vím, že školní neúspěšnost putuje do dalších ročníků a chci ho tomu uchránit. Moje představa je následující: nástup do 1.tř na novu jinou školu, aby adaptace proběhla pro něj co nejpříznivěji. (eliminace nepřijetí do nového už zaběhaného kolektivu cizí 2. tř. Myslím, že nové prostředí, nové děti a nová p. uč. na stejné startovací čáře mu pomůže...Má nízké sebehodnocení, zničené posmíváním současné p. uč. a spolužáků...Děkuji.
Nechte to na posouzení psychologa v poradně - pokud dítěti i jde čtení či psaní, může být přece pracovně či emočně nezralé nebo po jiné stránce...prostě pokud psycholog shledá, že klady opakování převýší zápory, určitě vám znovu 1. tř. doporučí a zároveň budete mít podklad k jednání s ředitelem školy - ti často nechtějí přebírat zodpovědnost a bez papíru nedají ani ránu - nejspíš by vás stejně do té poradny poslali sami.
doplněno 14.06.10 16:49:Píštete, že vás to učení, tedy i syna, stálo velké úsilí, což taky něco značí - do budoucna bude nároků ve škole přibývat a co potom? Raději tedy napřed nechat dítě dozrát. Pak jej to bude i víc bavit - teď vidí a cítí, že jeho výsledky neodpovídají vynaloženému úsilí. A to může snadno vést k nechuti ke škole až k rezignaci.
Prestoupit na jinou skolu samozrejme muzete.
Opakovani rocniku ale muze dle skolskeho zakona povolit pouze reditel skoly na zadost zakoneho zastupce po posouzeni studijnich vysledku a duvodu uvedenych v zadosti. Zejmena v pripade neprospechu ci nemoznosti hodnoceni.
Takze bych doporucil sesmolit zadost a jeste pred prehlasenim syna jit do nove vybrane skoly a probrat toto s jejim reditelem.
Tento postup je sice nestandartní, ale v odůvodněných případech je možný. Navštivte pedagogickou poradnu, která Vám může v této situaci poradí a případně pomůže
doplněno 14.06.10 16:41:Víte, my rodiče většinou posuzujeme svoje děti trošku jinak, než nezúčastněná osoba. Proto Vám doporučuji vše probrat v poradně. Třeba opravdu zjistíte, že Vaše dítě opakovat ročník nepotřebuje. Anebo Vás naopak ve Vašem rozhodnutí podpoří.
Opakovat první třídu jde ale dobře to zvažte, syn má jistě mezi spolužáky kamarády a zase by byl v jiné třídě, mezi cizími dětmi a pak děti jsou zlé a ti bývalý prvňáčci co už budou druháci by se synovi pošklebovali.Pokud jsem pochopila tak se asi stěhujete a syn jde na jinou školu kde by začal od 1tř. nevím, ale pokud mu čtení a psaní jde, nevidím důvod proč dítě dávat znovu od 1tř. kde už by se trošku nudilo.trápit dítě rok a vědět, že na školu nemá je nesmyslné, líp je odklad nebo ho vzít domů v pololetí ale i tak to na dětech zanechá stopy a mají pocit, že nesplnili očekávání rodičů a jsou aucajdři.
Děkuji Vám za rady. Jste fakt prima.
Do poradny jsme už objednáni, ale nemám přehnaná očekávání. Minulý rok mi špatně poradili-nedoporučili mi odklad, a to se mi teď vymstilo...
Ze současné třídy musí stejně pryč. Emočně i pracovně nezapadl.
Dobrý den...řešíme podobný problém. Ale není trochu škoda aby syn opakoval za tu námahu kterou do zvládnutí ročníku vložil? Vyberte pro syna jinou školu, takovou kde není pro učitele problém se dětem individuálně věnovat, pokud Vám to Vaše finanční situace dovolí, tak soukromou. S chápající paní učitelkou a dobrými kamarády ve třídě syn jistě všechno rychle dožene. Nechte syna vyšetřit v pedagogicko psychologické poradně. Možná má některou z poruch učení. V poradně také můžou doporučit integraci, více o ní se můžete dočíst např. zde pppnj.adslink.cz/....
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.