Dobrý den, Uz od prváku nezvládám uměleckou střední školu. Nevím už co dál. Jsem ve druhém ročníku a ani trochu se to nezlepšilo. Mám už od třinácti diagnostikovanou psychickou poruchu. Vyřídila jsem si individuální plán s tím že se to všechno určitě zlepší. Ale nezlepšilo. Ve škole je to pro mě strašně těžký. Chodím tam docela málo a procenta neskutečně rostou. S individuálem mám čas uzavřít známky do konce března ale je toho hrozně moc. Vypadla jsem z kolektivu a nemám jedinou motivaci tam chodit. Přemýšlela jsem nad přerušením ale mám strach, ze bych se tam už nevrátila. Ze školy většinou odchazim dřív. Domů chodím zhnusena, otravena, psychicky vyčerpaná a chci jen spát. Všechno zaspat a schovat se před všemi. Když je vikend, je mi lépe. Kreslím skoro celý den. Mám prý "obrovský"talent. Ale bohužel škola mi v růstu nijak nepomáhá... Nevím co dál.. (Jako medikaci beru Ritalin, Atarax a Lexaurin) Věk: 17 let
Dobrý den, pokud je situace tak vážná, jak ji zde popisujete, školu nezvládáte, nic nového už Vás nenaučí (vše již znáte), tak studium ukončete a věnujte se pouze léčení svých problémů. Holt budete malířkou bez potřebného vzdělání, ale třeba to nebude vadit - důležitější je být vyléčená. Když to nejde, tak to nejde a proč si zhoršovat psychický stav či chorobu. Zdravím!
Dobrý den. Poraďte se s rodiči a společně hledejte řešení. Jsou to Vaši nejbližší, vzdělání Vám financují, nejlépe Vás znají, tak to s nimi proberte. A možná i s psychiatrem. Ten zná Váš zdravotní stav a dokáže posoudit, zda např. změna školy by s ohledem na Váš zdravotní stav pomohla, nebo i to přerušení studia, abyste se zaměřila v současné době především na léčbu svých zdravotních potíží.
Rozebrat to s vedením, rodiči i psychiatrem, jak radí jiní a zkusit učební obor s uměleckým zaměřením. Tady bude záležet na bydlišti, jestli je někde blízko třeba obor restaurátorství maleb, textilu ap. Vyjednávat se může i to, zda Vám tam uznají první ročník a co si případně dodělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.