Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Multimediální tvorba nebo grafický design

Od: kateisty* odpovědí: 4 změna:
Prosím, poraďte mi někdo. Chtěla bych studovat historii. A mám výtvarný talent (zkouším talentové zkoušky na SUPŠ Bechyni). Dala jsem si přihlášku na multimediální tvorbu a grafický design, ale nevím, který obor je pro mě vhodnější, když pak chci jít na vysokou školu zaměřenou na historií. Prosím, poraďte mi někdo, jaký obor si mám vybrat.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Nevím, čím se chcete živit. Na první pohled by se zdálo, že je to jedno. Já si ale myslím, že to první se dá s historií spíš v praxi uplatnit. Možná jako pracovník muzea, archivu nebo jiného kulturního zařízení. Ta větší mívají své výtvarníky pro expozice a galerie a také svoji přednáškovou činnost, vlastní reklamu, exkurze, záznamy výzkumů, restaurátorských postupů ap., kde se uplatní různý typ dokumentace ..

liska5

To má iz pravdu, na té umělecké škole nebude toho dějepisu tolik, abys obstála u přijímaček na historii. To by sis musela půjčit učebnice dějepisu pro gymnázia a při studiu v Bechyni se zároveň sama učila. A děják, to je obrovské množství faktů a plno souvislostí, např. i se zeměpisem, politologií, literaturou...

iz*
hodnocení

2x

Myslím, že moc SŠ zaměřených na historii není, pokud vůbec nějaké jsou. Na studium na VŠ by tě nejlépe připravilo gymnázium, ale pokud na ně nechceš, klidně jdi na tu multimediální tvorbu a design. Čtyři roky jsou dlouhá doba, tvé zájmy se ještě mohou (budou) měnit možná zvolenému oboru přijdeš na chuť natolik, že u něj zůstaneš.

kateisty*
hodnocení

Dobře, děkuju moc za rady. Zatím zkusím tu Bechyni a pak uvidím, čím přesně se chci zabývat dál. A máte @iz pravdu, 4 roky je hodně dlouhá doba, takže se mi doopravdy moje zájmy můžou změnit. Ale stejně ta doba uteče rychle...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]