Nejste přihlášen/a.
Jsem zoufalá a proto vás prosím o radu.
Syn (žák 2.třídy) má ve škole problémy se čtením. Paní učitelka si stěžuje, že syn při čtení zadrhává, slabikuje. Zeptala se zda doma každý den čteme, že kdyby ho měla hodnotit tak by dostal 3-4.Se synem čteme každý den zhruba 25min.Je pravda, že přes prázdniny toho syn moc nepřečetl. Možná, že proto má dnes problémy se čtením. V první třídě problémy nebily. Myslím si, že dyslektik není. Prosím o radu jak procvičovt se synem čtení ,abychom odbourali slabikování. Předem děkuji za radu.
0x
0x
Přeju hezký a radostný čtení.
0x
0x
Předně nebuďte zoufalá. Vaše nervy a neklid se přenášejí na syna a opravdu mu tím nepomůžete. Nenechávejte ho číst dlouho, 20 minut je až dost. Domluvte se s učitelkou pokud možno co nejvstřícněji.
Zeptejte se učitelky co čtou ve škole. Syn by mohl číst text, který zná. Poprvá totiž zápolí s písmenky, ale nevnímá co čte. Když text přečte víckrát tak se to může zlepšit. Ale pozor na čas strávený nad knížkou. Harry Potter je ale těžké čtení, dlouhé věty, dlouhá slova .
Nebojte, jsem ve stejné situaci jako vy. Rozhodla jsem se mu pomoci co nejvíc a učitelka mi jde hodně vstříc. Dohodla jsem se s ní, že ho nebude známkovat, ale napíše mu slovní hodnocení. Známky mu dá třeba z básničky, protože nejdůležitější je sebevědomí. Můj syn ještě vynechává písmenka při psaní a píše hodně velká písmena. Hlavně se nesmíme bát slova dislexie. Dá se s ní studovat i vysoká škola, to mi věřte. Slyšela jste někdy slovo: biofeedback? Je v Hradci králové a po netu najdete kontakt i ve vašem okolí. Bohužel není zdarma. Já se tam chci objednat.Tak přeji pevné nervy. B
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.