Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam na střední

Od: anonymka odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, prosím poraďte na jaké střední škole není tolik důležitá nebo složitá matematika? Popřípadě na jaké střední matematika vůbec není. Baví mě móda ,kosmetika, focení. Momentálně "pracuji" jako modelka, jsem v 9.třídě. Z matematiky mám 2-3, ale spíš 3.(a to se na to musím fakt hodně šrotit, abych to pochopila). Předem děkuji za odpověďi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, obecně - matematika nebude důležitá (případně tam nebude vůbec) na školách uměleckých (výtvarné, herecké, filmové nebo hudební). Ovšem, zase je tam předpokladem talent (a z něho vstupní zkouška). Zdravím!

hodnocení

0x

maturita z matematiky je v současné době povinná pro všechny školy s výjimkou škol uměleckých, zdravotních a sociálních. i kosmetička s maturitou skládá úplně stejnou státní maturitu z matematiky, jako gymnazista. jkosmetička (pokud vás baví kosmetika) je obor s výučním listem a maturitou, tedy kdo nezvládne maturitu, je alespoň vyučený (což u škol pouze z maturitou není - tam, kdo nezvládne maturitu, má pouze základní vzdělání). modeling jako obor nejspíš není a myslím, že i herectví je obor až na VŠ/VOŠ. focení - pokud mát na mysli, že vy sama něco fotíte, tak to by se určitě našel nějaký obor na umělecké škole (bez maturity z matiky, ale zato s talentovkami) anebo obor fotograf (školy ho taky nabízí jako s výučním listem a maturitní). pokud vás baví móda, tak pak zkusit oděvní průmyslovku. nicméně na žádném z těch oborů se maturitě z matiky nevyhnete.

anonymka
hodnocení

A je nějaká umělecká škola s oborem fotografie nebo něco takového ve středočeském kraji, Praze?

pokud už jste v devítce, tak na uměleckou školu zapomeňte. tam se podávaly přihlášky do konce listopadu, přijímačky se dělají převážně začátkem ledna.

jinak se svými dětmi jsme školy vybírali přes infoabsolvent.cz/.../, školy se tam dají filtrovat podle oboru i podle kraje. samozřejmě i podle toho, jestli jsou veřejné, nebo soukromé (= placené).

hodnocení

0x

Zadej na netu, seznam středních škol a seznamy ti strejda Gůgl vyhledá.

anonymka
hodnocení

Já už jsem fakt zoufalá... Na uměleckou ani žádný talent nemám a jak to tak vidím tak matematika je důležitá úplně všude. Fakt nevím co mám dělat. Myslíte, že je blbost jít s trojkou z matematiky na OA- cestovní ruch? (Ostatní předměty mám 1,2)

neumím posoudit obsah studia na obchodní akademii, ani na cestovním ruchu (i když u něj asi bude záležet víc na aktivním užívání cizích jazyků, než na matematice?). byla jste se podívat ve škole na dni otevřených dveří? pokud ne, tak tam určitě zajděte, většinou probíhají ještě i začátkem ledna. kromě prohlídky školy se dá i promluvit s vyučujícími (někde i se studenty) a s nimi se právě dají pořešit i nedostatky v předmětech, nakolik jsou či nejsou pro studium limitující.

hodnocení

0x

Matematika není důležitá na zdravotnické škole, dokonce je tam jen do 2. ročníku, alespoň za mě to tak bylo. Berou tam dost, protože tento personál chybí a nemusíte dělat jen sestru, lze studovat jako nástavbu i oční optik, laborant, dentální hygiena a td.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]