Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Společenský život na vysoké škole (IT)

Od: filipb odpovědí: 6 změna:
Zdravím, budu si dávat přihlášky na FI MUNI a na FIT VUT, možná i do jiných měst, ale mám jistotu, že do těchto dvou dám určitě a v případě, že bych byl přijatý na FI MUNI, tak bych šel zřejmě asi tam.
Informatika mě zajímá již od základky a jsem v tom i celkem dobrý. Věc, která mi teď vrtá hlavou je, jak vypadá společenský život studenta na těchto oborech. Ano. Je mi jasné, že na VŠ by pro mě byla priorita se učit a vzdělávat se, ale jsme přece tvorové společenští a já jsem na ajťáka kupodivu hodně společenský a otevřený typ. Zajímalo by mě, jestli se budu pohybovat pouze mezi ajtakami, nebo se budu pohybovat i mezi jinýma lidma? Jinak vím, že se hlavně budu pohybovat mezi nimi a ne každý ajtak je přesně jak vystřižený podle stereotypu, ale snad mě chápete, že chci poznat i jiné lidi. Já jen, abyste mě nějak špatně nepochopili. Hlavně jsem si vždycky překvapivě hodně rozumněl s humanitně zaměřenými lidmi. Budou tam nějaké příležitosti, ať se už týká akce nebo čehokoliv, kde budu mít možnost se seznámit i s lidmi z jiných fakult, škol nebo dokonce i s nestudujícimi lidmi nebo tak nějak? Celkem by mě zajímalo, jaké možnosti budu mít jako student informatiky, co by se týkalo společenského života.
Jinak prosím vás, ještě jednou podotýkám, že na VŠ nejdu kvůli tomuto, aby to někdo špatně nechápal, pouze se tento příspěvek zabývá tímto "problémem". Děkuji předem za užitečné odpovědi :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

V Brně je kultury! A na kolejích i v menze se vyskytují studenti ze všech fakult.

slon
hodnocení

2x

Kulturní a společenský život na VŠ? No jistě že existuje, dokonce je i velmi bohatý. Ostatně již před mnoha lety byl zdokumentován a na internetu koluji fotografie. Např. tato, s názvem "brutální pařba informatiků"

PS. Tato odpověď pro tebe asi nebude úžitečná, ale nemohl jsem si pomoci.;)

Společenský život na vysoké škole (IT)
liska5

Slone, boduješ *haha*

hodnocení

0x

1)

FI MUNI nebo FIT VUT? MUNI je mnohem více matematicky teoretická, VUT obsahuje i mnoho techniky (hardwaru)

2)

Ve škole přímo se s jinými obory moc nepotkáš, oboje jsou to fakulty, takže nehrozí společné přednášky nebo společné předměty s jinými obory. FIT VUT je dokonce budova dost vzdálená od ostatních budov VUT.

Ale, budeš asi bydlet na kolejích, ne? A na kolejích je společenského života plno, dokonce se tam dají najít i holky !

zakus*
hodnocení

0x

Mrkni sem ;)

hodnocení

0x

Já jsem starší kus a na tento dotaz koukám jak blázen. Snad všude jsou lidi, kteří mi padnou do noty a kteří ne. Pokud vznášíte takový dotaz, tak to s vaší společenskou aktivitou není tak báječné, jak se nám snažíte namluvit. Opět dnešní generace - keců plno, na netu sáhodlouhé příspěvky a v běžném životě - každý jde se sluchátky na uších, aby proboha nemusel s někým komunikovat, raději nikoho nezdraví, aby se po něm něco nechtělo a pak se tito mladí diví, že se nemohou s nikým seznámit a píšou podivné dotazy do poraden.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]