Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu jsou kázeňské tresty ve škole?

Od: koleros78 odpovědí: 8 změna:

Jako začínající učitel se ptám: K čemu jsou kázeňské tresty ve škole? Můj starší kolega jich rozdal nespočet, ale změnu v chování a celkovém přístupu ke škole potrestaných dětí nevidím. Ani rodičům není hanba? Předávají se udělené tresty v rámci žákova portfolia dále na střední školy? Bere vůbec střední škola ohled na tresty uložené během studia na ZŠ?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Kolego, dovolte neříkat Vám odpověď rovnou, ale dovést Vás, abyste si na ni přišel sám :) Učíte patrně pár měsíců, takže pravděpodobně zatím spíš tápete a zkoušíte, co vyjde a co ne, a pak se učíte ze zkušeností. (V druhém a třetím roce už se Váš přístup ustálí.) Přesto by mě zajímalo: Co na kázeňské problémy používáte Vy? Co Vás ve třídě funguje?

K ostatním otázkám: Jsou střední školy, které si kázeňské tresty žáků zjišťují, nicméně to bývají buď školy s velkým převisem, nebo naopak učňáky, které se snaží vyvarovat se sígrů s jednou trojkou z chování za druhou.

Mimo téma - můj první rok učení byl kázeňsky nádherný, kromě pár kecálků a otravů jsem řešila snad jen dva nebo tři velké problémy, které jsme zvládli jinak. Peklo přišlo až potom...

Kdyby můj příspěvek vyzněl jako že se povyšuji nad začínajícím učitelem ("Ukaž, jak to umíš líp!"), vězte, že to tak není ;) Jsem ráda, že smysl kázeňských opatření zpochybňujete. Za prvé proto, že ho opravdu někdy postrádají, za druhé proto, že začínající učitel se ptát a zpochybňovat má, je to pro jeho pedagogický vývoj dobré.

michalverner
hodnocení

3x

Tady se řeší udílení kázeňských trestů.Já bych se na to zas podíval z jiného úhlu.Mě by zajímalo jak je možné že někteří kantoři si dokáží zjednat ve třídě respekt aniž by museli cokoliv udělovat či se rozčilovat.Je mi jasné že se toto netýká absence.

hodnocení

2x
Jako učitel, co učí 11 let, Vám řeknu jedno: jsou k ničemu. Tím myslím napomenutí, důtku třídního a ředitele. Jediné, co trochu platí, je podmíněné vyloučení a snížená známka z chování. Ta se u nás na škole ale dost blbě prosazuje.
Dám Vám radu. Nejlepší je "osolit" vybrané problémové jedince na známkách. Nechceš se učit, ok, tvůj problém, ale abys ještě otravoval a znepříjemňoval ostatním a učiteli výuku, to tedy ne! On si to každý rozmyslí, když bude nosit z každé hodiny minimálně jednu pětku. I když jsou sigri, na které ani to neplatí...

hodnocení

2x

Odpovím jen na otázku v titulu: Kázeňské tresty nejsou k ničemu.

Ať si kdo chce co chce myslí, jedna odůvodněná facka ve vhodný okamžik napraví více, než milión kázeňských trestů.

A jelikož je to v dnešní době nereálné, souhlasím s pepanem: "Nejlepší je "osolit" vybrané problémové jedince na známkách."

krtek66
hodnocení

0x

u nás na střední jsme měli učitele...a ten se nesral..místo nějakých napomínání, poznámek a tady takových nesmyslů...přišel...lepnul ti jednu tatranku za zátylek nebo ti dal jednoho "glvana" a nikdo se neopovážil si někde stěžovat*smich*

jds
hodnocení

0x

Nejlepší trest je nechat je po škole a bez mobilu :D

fildass
hodnocení

0x
Jako žák můžu říct že tresty jsou k ničemu, u učitelů kteří mají respekt to funguje tak, že si už od začátku udržují autoritu, což si myslím je velmi důležité, co řeknou vždy udělají, když za nimi přijde žák že třídy že se shodli že chtějí test napsat příště tak jim nevyhoví a test napíše na prvním domluveném termínu, má jasně stanovená pravidla že si za pololetí můžeme opravit jen jeden test. Tímto chováním tam většinou nejsou problémy. A ty co dělají problémy tak podle potřeby zkouší na známky u tabule. Takhle to je na střední takže na základce to může vypadat trošku jinak. Tam učitel nebývá tak přísný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]