Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvojka z chování

Od: whatfor odpovědí: 30 změna:

Potřebuji poradit. Dostala jsem dvojku z chování za to, že jsem byla hlavním správcem serveru spoluzaci.cz Na nástenku tam deti psali hanlivé příspěvky, aby učitelé zemřeli, že je nesnáší atd. a já jsem to jediná schytala, oni nedostali vůbec žádný postih! Dostala jsem to prý za to, že jsem jim tam nenapsala, aby se uklidnily, ale kdybych jim to tam napsala, seřvali by mě, né-li více. Mám z nich strach. Když to chci u vedení školy řešit, seřvou mě, že je to historie.

Jsem opravdu zoufalá, protože nidky předtím sem neměla žádný postih, nyní mi na vysvědčení vychází pouze dvě dvojky, nedostala jsem se na mou vysněnou střední školu .. Poradte mi, prosím, jak to řešit, nechci, abych já jediná měla dvojku z chování a oni nic. Když vidím ve třídě, jak si po sobě hážá školními pomůckami, nadávají sprostě, jsou vulgární, je mi z toho do breku. Černé na bílém jsem měla psáno, šikana vůči učitely a kyberšikana. Nic jsem na nástěnku nenapsala na spolužácích .. Omlouvám se za překlepy, píši to rychle. Předem děkuji za všechny odpovědi!

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jsem*
hodnocení

6x

Holka zlatá, to je pěkná polízanice. Pro učitele je to sice historie, ale pro tebe budoucnost. Aspoň teď, než se někam dostaneš. Ale proč to řešíš sama? Neměli by to spíš řešit rodiče? Já osobně bych v tom své dítě nenechala a šla po tom, třeba i přes školní inspekci. Nezdá se mi tento trest ani přinejmenším spravedlivý. A to se nikdo nezabýval tím, co tam ostatní děcka psaly? Promluv o tom s rodiči, nebo zkus zavolat na linku pomoci. Držím ti palce. *slunce*

whatfor
hodnocení

Rodiče to vůbec neřeší .. to mě opravdu také moc trápí. Jak jsem psala, učitelé mě vůbec nevyslechli, takže nemám tu příležitost to někomu říct, že tam psali i ostatní, protože hned mě vyhodí, když jdu do ředitelny nebo do sborovny. Ví to pouze jedna učitelka, které jsem to psala na email, ale očividně se to neřeší .. Největší problém je ten, že děcka to všechno smazaly ze stránek, takže nejsou sebemenší důkazy. Jsem z toho opravdu na prášky, nemůžu kvůli tomu jíst, spát, celé dny - noci probrečím. Poslední dobou jsem propadla, něčemu, co bych tady nerada psala, ale je to smutné. Je to jediný způsob, jak si ulevím ..

Děkuji za komentář, jste moc hodná!

jsem*

Beruško zlatá, jak tě mohlo napadnout sáhnout po něčem, o čem sama dobře víš, že je špatný. Ale tohle , že jsi napsala sem, tos udělala moc dobře. Ale teď se musíš sebrat, a začít bojovat. Nebude to lehký, ale nesmíš se dát odbýt. Začni rodičema. Zkus to takhle: domluv si s něma předný čas, kdy by se ti mohly věnovat. Popros je, ať si na tebe vyhradí jednu hodinu. Pak vypněte veškerou elektroniku (telku, rádio...), ať vás nic neruší. Snaž se s nima mluvit uctivě, to by pro tebe neměl být problém, jsi inteligentní holka. A pověz jim všechno, i to, do jakého problému ses dostala s ... ty víš, s čím. A kdybys neuspěla, tak budem hledat další cestu. Třeba tu linku důvěry. Vím, že tam jsou profíci a situace se pohne z místa. O to jde. Za chvíli bude konec roku, ať to stihnem. A ze kterého regionu jsi? Já z PA kraje. Třeba by se tu našel i někdo s nějakým kontaktem u vás v okolí. Hlavně se snaž uklidnit a začni promýšlet postup. Drž se!*klik*

pu®

Whatfor, poslyš, nikdy není tak zle, aby se to nedalo řešit nebo nebylo ještě hůř. Jestli si ulevuješ něčím, o čem tady nechceš psát, pak mě nenapadá nic hezkého a je možné, že právě proto by mohlo být (naprosto zbytečně) ještě hůř. Nevím přesně, jaký zvolit technicky správný postup, ale vím, že musíš mít šanci se bránit. Obrať se, jak píše předchozí rádce, na školní inspekci, nebo na onu linku důvěry (to považuji za hodně dobrý nápad, tam by ti mohli poradit konkrétně, kam zavolat, na koho se obrátit). Ještě se zeptám - na svou vysněnou SŠ ses nedostala kvůli té dvojce z chování? Jinak přijímačky v pohodě? Protože pak bych se snažila kontaktovat ředitele dané školy a záležitost vysvětlit. Bývá to tak, že "pro zichr"si nechávají ředitelé jedno dvě místa ve třídách volná. Jestli máš jinak dobrý prospěch a motivaci, přijímačky jsi napsala OK, pak bys možná záležitost mohla vysvětlit. Taky záleží na tom konkrétním člověku... Ale prosím tě, netuším, s čím jsi začala, ale okamžitě přestaň. Protože pak bys mohla rychle sklouznout do "tak už nemá nic cenu, tohle je to jediné, co mi pomáhá, a stejně je to všem jedno, tak co bych si nedala ještě, na tom už vůbec nesejde."Dvojka z chování je na nic, ještě když je daná neférově, ale není to konec světa a není to nic, co by se nedalo do budoucna překonat. Ani ta střední není nic, co by se nedalo překonat - můžeš nastoupit jinde a snažit se o přestup, když budeš chtít. Ale sklouznout do nějakého hnusu, to se překonává mnohem, mnohem hůř. Whatfor, držíme ti pěsti, jsi silná a zvládneš to! *hej*

doplněno 12.06.10 15:01:

Jsem, máte moc dobré nápady *palec* Pravda, whatfor, odkud jsi? Třeba tu najdeme někoho, kdo je ze stejného města/kraje a mohl by pomoct konkrétními kontakty.. Nevím, proč se ti rodiče nevěnují, jestli nemají ča nebo prostě neprojevují dostatek zájmu, ale pokud necítíš dost důvěry na to, abys s nimi mluvila, pak ta linka důvěry je opravdu moc dobrý nápad. Tady na této stránce: http://www.capld.cz/ máš jejich seznam a podrobně napsáno, čím se zabývají a jak ti můžou pomoct. A opět Jsem správně podotýká - je už blízko konce školního roku, teď to nevzdávej! I kdyby nááhodou se nic nezměnilo, nebudeš si muset nic vyčítat, protože jsi dělala maximum - ale je třeba zabrat, neutíkat k nějaké "levné"úlevě, která vlastně ani není úleva a sama cítíš, že není úplně správná... Nevzdávej to! A choď si sem pořád pro rady, jak dlouho budeš potřebovat - vždycky se najde někdo, kdo poradí.

Přesně tak. Pro tebe je to budoucnost. Jestli je to opravdu jak píšeš, tak podle mě si učitelé tvojí dvojkou z chování akorát omlouvají svoji naprostou neschopnost. Copak si nějakej cenzor? Jinak pokud vím tak na spolužáci.cz když někdo dá příspěvek na nástěnku tak tam je pod tím automaticky jeho jméno. Když se na ty stránky chce dostat někdo cizí tak musí odpovědět na nějakou otázku, na kterou pokud nemá nějaký přímý vztah k té třídě by neměl znát odpověď. Mám taky pocit že bez emailu se tam nedostane vůbec.

Celej život ti to budou některý lidi otloukat o hlavu. Já třeba když sem ještě jezdil do svojí rodné vísky, tak první co mi některý lidi místo pozdravu řekli, bylo že sem zplundroval školní zahradu. Přitom sem si tam utrhl 2 kedlubny, pár mrkví, rajčat a nějaký jablka.

Každopádně by se do toho měli vložit tvoji rodiče!.!.!

pt®

whatvor, je dobře, že se chceš poradit, tak již ti zde dobře rádcové radí. Teď je víkend, prober to s rodiči. Nelze sedět s rukama v klíně. A vpondělí začni s rodičema jednat. Ty linky důvěry a pomoci fungují non-stop. Když přijdou rodiče do školy, bude to signál, že se věc bude znovu řešit. Věřím, že vše dobře dopadne.

lerak*

Možná varianta je PPS (pedagogicko psychologická poradna). Požádat o radu Odbor školství na magistrátu. Ale jít tam osobně a chtít si promluvit o problému ihned. Nenechat se odbýt odkazem na později. Škola prakticky skončila, tak než budou napsaná a podepsaná vysvědčení.

arakain77*
hodnocení

3x

Nic si z dvojky z chování nedělej.Já v 8,třídě napsal na jakýmsi památníku Rudé armády,že Lenin je p...Chytl jsem 3,zákaz průmky a hybaj do učení i s vyznamenáním.Samozřejmě mi ho nedali za toho trojáka z chování.Po nějaké době jsem to stejně dohnal tam,kam jsem potřeboval.Na serveru to zruš a víc se nestarej.Třeba to bude lepší.

marketa115*
hodnocení

3x

Já osobně mám s linkou bezpečí dost špatné zkušenosti. Taky mi hrozila dvojka z chování a byla jsem v tom nevinně, jen kvůli žárlivosti jedné dcerky učitelky. Stejně jako u tebe se rodiče nezajímali. Začali se zajímat, až když volali z linky bezpečí jak do školy, tak rodičům a pak jsem měla peklo ještě větší. Ale měla jsem to štěstí, že se našla jedná hodná paní učitelka, která mě vyslyšela a pomohla mi. Opravdu tam není někdo z pedagogů, kterej by ti pomohl? A co třeba babička. Někdy rodiče prostě neslyší, ale za to babička nebo děda by zasáhnout nemhli? Holka život je bohužel boj a bojovat budeš muset stále. Někdo životem proplouvá klidným mořem a jiný protě bouří. Rozhozhodně to nevzdávej a neuchyluj se k ničemu špatnému, to ti moc nepomůže, snad jen nachvíli. Držím pěsti.

marenka*
hodnocení

0x

Whatfor... všechno je tu řečeno nade mnou.. ale, ty se řežeš viď? Prosím tě, nedělej to. Budeš mít jizvy na celý život, já vím že ti to přináší teď úlevu, ale jenom teď. Až se na to přijde, bude to ještě horší. Tvá situace není tak hrozná, aby se nedala řešit. Opravdu.

lidus*
hodnocení

0x

Přestaň to řešit a zruš ty stránky, za ty totiž odpovídáš ty a to víš, tebe dohledají a ty co to tam dají ne. Já vím, že je to k naštvání ale dvojka z chování není žádná tragedie. Divím se, že rodiče to neřeší s vedením školy.

madla*
hodnocení

0x

Byla ti tu doporučována linka důvěry, pro děti a mládež je k dispozici linka bezpečí, volání tam je zcela zdarma, a tam určitě tvůj problém s tebou budou řešit, hledat cestu jak z toho ven. Zaráží mě, že tvé rodiče to nezajímá, jsou za tebe zodpovědní a některé věci nemůžeš řešit sama, no co se dá dělat...

linkabezpeci.cz/...

durancea*
hodnocení

0x

Whatfor se zatím neozvala, ale ještě jedna věc - copak nejde na celé škole vytipovat jediného solidního a nelhostejného učitele? To mi nějak nejde do hlavy. Zkus i tuto cestu. Jinak mám taky kontakty na pár místech po republice, takže napiš, odkud jsi, vždycky se dá něco dělat. I kdyby se nenašli viníci (vymazáno), tak jako exemplární postih jen pro výstrahu jen na jedné, dosud bezproblémové dívčině, je dost hloupé.

V skrytu duše doufám, že se to nakonec nějak vyřešilo. Když tak napiš, odkud jsi, dost lidí má snahu Ti tu pomoct.

jsem*

Taky je mi divné, že se ještě neozvala. Jestli se chuděra nezalekla toho, že chceme, aby napsala, odkud je. Whatfor - my jsme mysleli širší region, nemusíš psát přímo místo. Je jasné, že nechceš, aby se to dozvěděli ti, co tě do toho dostali a teď se třeba za zády vysmívají. Ale právě proto se musíš bránit, aby "nezvítězilo zlo nad dobrem". Ozvi se!

whatfor
hodnocení

Omlouvám se, že odepisuji až teď, ale až dnes jsem dostala odhodlání usednout k počítači .. Ve škole znám pouze dva solidní učitele, ale když za nimi přijdu, řeknou mi, že je to vše už historie a že se mám zamyslet se sebou, že mám začít vše brát od sebe. Mě to pořád tak trápí! Já doopravdy nevím co dělat, hodně lidí mi radilo, abych si zajela do pedagogicko-psychologické poradny, ale tam musím s rodičemi a kdyby se rodiče o mě toho dozvěděli více, co si provádím .. zatrhli by mi počítač, chodit ven .. a to by mě úplně skolilo na kolena a musela bych to vše ukončit. Teď se mi vyskytl další problém, také nesmyslný. Na svůj blog na iDNES jsem napsala článěk o mě, o mé školní docházce atd. Čirou náhodou na to přišla jedna učitelka, vytiskla celý ten článek a donesla ho do školy ukázat ostatním. Nyní mi vyhrožují trojkou z chování a tím, že se nedostanu na gymnázium. Je důležité, abych uvedla, že v článku nebylo zveřejněno jediné jméno učitele ani jméno školy, Bylo to celé o mě, je to jediný pozivní způsob, jak si vylít mé sevřené srdce, tak nevím, proč mě nenechají na pokoji. Copak se mám zase vrátit k sebepoškozování? O co jim jde? Skutečně vůbec nevím, už hodněkrát jsem psala na linku důvěry, dostala jsem ke stejné věcy - dojít do poradny nebo na inspekci. Rodiče tam ale se mnou nepůjdou, protože mi říkají, že už to nemá cenu, takhle týden před opuštěním základní školy. Nevím, jestli jsem to předtím zmiňovala, ale ta dvojka mi skutečně vůbec nevadí. Nebo tedy nevadí mi tolik, jako třeba ostatním v mém věku. Vadí mi to, že jsem ji dostala neprávem a všichni co psali na spoluzaci.cz a nedostali nic. Mě to tak štve, posmívají se mi, ve třídě si háží míčkem, letá to hlava nehlava, takže mě ani nenechají v klidu psát si nebo kreslit, je to tam šílené, všichni ze mě dělají velkého výtržníka .. přitom od první třídy mám vyznamenání .. Já to skutečně nechápu, jak ráda bych to řešila, ale nejde to. Jsem tak zoufalá, nerada bych zde vypisovala vše, co se mi přihodilo, co jsem způsobila, abych na sebe upozornila u učitelů, aby si uvědomily, že se slušně chovají k těm "hajzlům" když to řeknu tak hanlivě. Na školních záchodem jsem se "přepráškovala", celé dny jsem měla neskutečné bolesti břicha, měla jsem velké potíže. Oni místo toho, abych si uvědomily, že jsem se kvůli nim, píše se to špatně, chtěla zabít, brali to jako neštastnou příhodu.

Jsem z Příbramska, bydlím cca. 20 km od Příbrami, více skutečně nemohu. Mějte se všichni krásně a děkuji za komentáře, velice mě potěšily, protože nikdo o mě v životě nikdy neměl takový "zájem" v tom smyslu, že mi jsou ochotni pomoci ..

marenka*

Beruško zlatá *mala* Ty si ubližuješ, sama sebe trestáš. Chápu účinek sebepoškozování, uleví se ti. Bolest zevnitř přehluší bolest zvenčí. Jenže ten samý efekt by měla náruč, láskyplná náruč, v které by ses mohla schoulit, vybrečet se. Koukám, že jí nemáš, to je mi hrozně líto, ale tím, že se ztrestáš si fakt nepomůžeš. To samé je tvůj blog. Potřebovala jsi se vypovídat, svěřit své bolesti virtuálnímu světu, ulevit si. A zase se ti dostalo trestu. Rozumím tvým bolestem a bohužel, nejsem dost blízko, abych tě mohla pozvat na zmrzku a popovídat si s tebou. *houpy* Jsem si jistá, že jenom to by ti ohromně pomohlo. Ty seš na svoje trápení hrozně sama, neseš těžkou kládu a nikdo ti s ní nepomůže. Tím ale, že se trestáš, uvažuješ o "konci", tu kládu neshodíš, jenom si ji na rameni poposuneš, aby tě tolik netlačila na jednom místě, ale neseš si jí dál. Vnímáš, co napíšu teď?

Shoď tu kládu. Vykašli se na blogy, vykašli se na kamarády, kteří tě nechali v nouzi. Bohužel, s tím se možná setkáš i v dospělosti. Bohužel se to stává. Víš, i u nás v práci jsou lidi, kteří nadávají a pomlouvají šéfa (můžu říct, že oprávněně), ale... když deset lidí bude nadávat, křičet, že to a to je špatné a že se to musí řešit a tomu šéfovi se to musí říct, tak čekají, kdo to za ně řekne. A ten, kdo se za všechny postaví a půjde v jejich čele a řekne co si myslí všichni ostatní, tak ten, ve chvíli kdy domluví a otočí se, zjistí že je sám. A může říct, že to není jen jeho názor, že to řekl i Franta, i Pepík, ale ve chvíli, kdy se šéf půjde zeptat Pepíka s Frantou, tak ti odpoví tak nějak jako : no, my jsme to takhle nemysleli, ono by se mohlo něco zlepšit, ale když to nepůjde, tak nic, my jsme vlastně spokojení. *cert* A ten dotyčný, když se půjde zeptat Pepíka s Frantou, proč neřekli to co jemu, že je teď sám v průšvihu, tak mu to zapřou do očí.

Teď ti končí škola, něco končí aby mohlo něco nového začít. Takhle to ber. Ne aby mohlo to co je teď pokračovat, to nedovol. Do nové školy vstup čistá, s rovnými zády a vzpřímenou hlavou. jdi tam, jako dobrá studentka, která chce dostudovat na výbornou, pro svůj další život. Jdi tam sama za sebe. Zavři vrátka za tím co se stalo, já vím že cítíš nespravedlnost, ale vykašli se na to. Život spravedlivý víceméně není. Musíš být silná. Ber to jako zkušenost. Jako dar! Víš, ona každá zkušenost, i ta špatná je opravdu dar. Vem si, že teď tě podrazil kolektiv tak, že jsi skončila s dvojkou z chování. To zamrzí, ale věř, že existují i horší podrazy, s mnohem horšími následky a tvůj dar zkušenosti je právě o tom, být ostražitá. Neříkám být samotářská, stranit se lidí, aby se náhodou něco nestalo, to ne, ale přemýšlet. Než něco uděláš, tisíckrát to probrat z různých stran. A jednej jen sama za sebe.

Zrovna včera mi moje nevl. dcera říkala, (je v prváku na střední), že asi 10 dětí propadá z dějepisu. Ona je zástupce třídy, děti jí požádaly, ať si jde stěžovat na učitele, že je špatně učí. Víš, já ji učím to, co tu píšu tobě. Pořád být ve střehu, než začneš někomu věřit a mít promyšlené co budu dělat v případě, že mě ten člověk podrazí. Teď se mi to ukázalo, jako správné. Já jí ani nemusela nic radit, protože sama vyslovila myšlenky, které bych jí řekla i já. Říká: "Víš, teto, ono je fakt hrozné, že skoro polovina třídy propadá z jednoho předmětu a já sama mám hodně velký problém, udržet se alespoň na té trojce. Ale já když si půjdu za třídu stěžovat a oni náhodou neudělají ani ty opravky, u kterých budou třeba i jiní profesoři a uvidí, že ty děti doopravdy nic neumí, tak ty děti neuspějí, odejdou. Ale já tam zůstanu jako ta, co si stěžovala. Pochybuju, že seženou jiného učitele, protože se prokáže, že ty děti se neučili. No a se mnou se to potáhne až do čtvrťáku. Je mi líto, že jim nemůžu pomoct, oni to ode mě čekají, když jsem ten zástupce třídy,ale kdo potom pomůže mě? To radši ať si vyberou jiného zástupce, já tohle riskovat nebudu."

S tím jsem mohla jen souhlasit. Je to divné, lidi by si měli pomáhat, ale prostě je to tak jak to píšu. Jednej za sebe, seber se a uvidíš, bude to dobré. Třeba ta naše holčina si píše deníček. To jsem jí navrhla už asi před třemi roky, když jsem viděla že jí něco trápí a nechtěla to říct. Nevím co tam má napsané, nepátrám po tom, ale sama mi řekla, že se jí vždycky uleví a kolikrát se i zasměje, když si přečte staré záznamy. Zkus to a dobře si ho schovej. ;) Místo žiletky si vezmi propisku a deníček a piš.

Držím ti palce! *pusa*

jsem*

Mařenko - máš bod! Takhle krásně a pravdivě to napsat! Líp by to snad nikdo nenapsal. 1**palec*

jsem*

Z reakce učitelky je vidět, že se poznala. Nadarmo se neříká, že potrefená husa hejhá nejvíc. Hele, jak ti radí i ostatní, vykašli se už na ZŠ, těch pár dnů to vydržíš, ať se ti opravdu někdo ještě nepomstí. Na gymplu začni nový život. Nepouštěj se do žádných aktivit, uč se, a jak se říká - hleď si jen svýho. Nikdo ti nestojí za to, aby sis zkazila začátkem života jeho zbytek. On je to velký nepoměr, 2:60 (např). Jsi citlivá holka, řekla bych, že ti i chybí rodičovská láska, ale s tím nic nenaděláš. Musíš se obrnit a jet dál. Hlavně neblbni s práškama, nebo si jen zkazíš játra, nebo oslepneš, a nic se tím nespraví. Dneska má moc lidí srdce z kamene a nehne s něma ani demonstrativní sebevraža. Řeknou - byl to osel (nebo jiné zvíře). Ale oni se za nos nechytnou. Přeju ti hezký prázdniny a úspěšný nový začátek na gymplu. *slunce*

lidus*
hodnocení

0x

Holka drahá, nešťastná na net nic nepiš to se vždy obrátí proti tobě. Neubližuj si a zapomeň na to. Pomoct ti neumím, do poradny nechceš s rodiči se asi moc mluvit nedá. Držím pěsti, uvidíš, že za pár let si na to nevzpomeneš, začni znovu na střední škole kam jak jsem pochopila jdeš a drž se, život není procházka růžovou zahradou.

whatfor
hodnocení

Děkuji, děkuji. Je vidět, že všechni osůbky, které sem psali, mají srdce na správném místě! Zkusím na to na gymnázium zapomenout, ale ..

pt®

whatfor, už jsem šla od PC, ale ještě tě chci povzbudit. Vydrž to ve škole ještě těch pár dní se spolužáky, už to horší nebude. Přes prázdniny si odpočineš a na gymnáziu budeš mít nové kamarádky a kamarády. Tak ahoj. PT /stařenka/

Na vojně jsme říkali (když se nám metr zkrátil) " to už vydržím i vsedě na vypínači".

kt8d5*
hodnocení

0x

Já bych určitě dal snížnost na školní inspekci, protože škola může trestat případné nevhodné chování pouze při vyučování nebo v době, kdy je dítě tzv. ve škole (tzn. kdy za něj škola má odpovědnost - např. i výlety ap.). Mimo školní docházku nelze. Uvedu příklad - kluci vylezli ze školy a o pár ulic vedle začali čmárat na zeď nebo něco ukradli v sámošce. Škola se to dozvěděla a dala jim dvoju z chování, kterou pak na základě stížnosti zástupců žáků museli změnit na jedničku. Řekni rodičům, jak to skutečně bylo a ti ať stížnost napíší. Držím palce. I kantoři jsou lidi. Znám spoustu skvělých učitelů a bohužel i pár dementů.

laura303*
hodnocení

0x

Já být tebou a tvými rodiči tak to rozhodně nenechám plavat a budu to řešit , co takhle říct řediteli ať si zajde na ty spolužáky a přesvědčí se že ty jsi nebyla mezi spolužáky , kteří o učitelích něco takového psali? Navíc jak by jsi za to co píšou oni mohla? Mimochodem to máte na spolužácích jen jednoho správce? Vím že většina tříd tam jich má víc , protože určitě jeden člověk nesedí na počítači furt aby mazala nevhodné komentáře apod. takže většinou si třída zvolí více správců. Myslím že každý je zodpovědný sám za sebe a každý má právo napsat svůj názor. V čem by pomohlo to že by jsi jim řekla že to co píšou je špatné? K čemu by bylo jim říkat ať to nedělají? Poslouchal by tě? Přestali by to psát? Podle mě ne . A i kdyby jsi to smazala , kdo by jim zabránil dalším příspěvkům narážkami na učitele? To máš furt sedět u počítače a klikat dokonala na ,,Smazat"? Úvaha typu -> Za všechno může správce že to nezarazil , nesmazal či spolužákům neodmluvil? Je 100% STUPIDNÍ! :(

doplněno 17.06.10 17:52:

A předávkování prášky či sebepoškozování? Tím to uděláš všechno ještě horší věř mi! Na tohle je nejlepší najít oporu v přátelích , rodičích , známých a vyhrabat se z toho všeho pomocí nich :) Ale tím že si budeš ubližovat to opravdu nevyřešíš ba naopak zhoršíš. Věř mi , díky kamarádce která měla taky dost problémů ve škole a věř mi že byli ještě horší než ty tvoje , jsem to zažila a vím jak to dopadne když se ke všemu začneš poškozovat či rvát do sebe zbytečné množství prášku. NEchci z tebe dělat nějakého psychopata ale co takhle si o tom promluvit s psychiatrem nebo zkusit linku důvěry? deprese.psychoweb.cz/... ... Navíc možná že kdyby to zašlo až k té 3 z chování , neváhala bych do toho zapojit policii , myslím že ta by v tomhle případě , kdy spolužáci důkazy vymazali mohla pomoct ;) Hlavně neztrácej naději a věř že ,,Na každou svini se jednou voda dovaří ;)"Není to jen obyčejný citát bez významu , ale citát který mám ověřený stejně jako ,,Boží mlejny melou pomalu ale jistě", může se ti zdát a možná tomu tak je že to tvým spolužákům teď prochází , ale jednou se vše co ti udělali obrátí proti nim :)

whatfor
hodnocení

Jo, to je přesně ono. Za to, že jsem to nesmazala nebo jim to nerozmluvila. Problém je, jak už jsem určitě psala to, že to oni "srabi" smazali, ale až samozřejmě po tom postihu. Už jen čekám na tu trojku a budu to řešit přes policii, je toho na mě moc! Všechno vymazali, všechno tají a tak je pochopitelné, že učitelé a celé školní vedení věřím jim, protože jich je 20 ku 1 :/

laura303*

Takovým lidem se mnohdy říká ,,kamarádi" :( Určitě to ale nenechávej tak ;) a za včas to řeš , dokud nebude pozdě a všichni neřeknou ať neřešíš tak starou záležitost :) V první řadě bych si o tom znovu promluvila s rodiči , zeptala se na názor nejlepších kamarádek , zavolala bych si na linku důvěry , zašla za učiteli a kdyby to vyřešit nešlo tak bych použila policii , že je svět nespravedlivý vím , ale až takhle? NE , navíc pokud s tím něco jde dělat tak zkoušet VŠE , než bude pozdě :( Rozhodně bych nedovolila spolužákům aby tuhle ,,při" vyhráli LŽÍ a bojovala bych za to aby pravda vyšla najevo , v tvůj prospěch. Doufám že jsem aspoň malinko pomohla :( A budu držet palečky ať všechno dobře dopadne . *palec*

marenka*

Teda Lauři, v životě bych nevěřila, že ti je 15. *palec*Ty se v životě neztratíš! *placni*

laura303*

Proč by jsi mi prosímtě nevěřila? :-o Mimochodem 15 mi teprve bude , ale většinou říkám že je mi 15 ( zaokrouhluju :D ) . No doufám že tomu tak bude :)

doplněno 17.06.10 19:26:

28.12. oslavím patnáctiny ;)

jsem*

Já ale nechápu jednu věc. Jak může učitel přehrát svou zodpovědnost na žáka. Přeci ty nejsi žádný pedagog, abys mohla napomínat spolužáky. Ty jsi na stejné úrovni, jako spolužáci, učitel je nad váma. Nad ním zas ředitel. Jak to psal Luis, svoji zodpovědnost a neschopnost přehráli na tebe. Podívala jsem se na ten blog a myslím, že tvoje zájmy jsou všechno možné, jen né lumpárny. Takový krásný fotky, co tam máš, i ty příspěvky, to není svědectví o člověku, který by si zasloužil 3 z chování. Je ale hloupý, že tam máš celý jméno a svoji fotku. To bych nedělala. Ale jak tady kdosi psal, za mimoškolní aktivity nemůže škola ani ručit, ani trestat. Opravdu by mě zajímalo, kdo jsou tví rodiče, že je tvůj problém nezajímá, když mají doma tak nadanou holku. Proč to nepodchytí a nepodporují tě? Zmlátit - to fakt dovede každý, ale na vyřešení problémů se musí zapojit i mozek... Je mi tě, holka, líto. Já kdybych měla takovou dceru, přetrhla bych se, abych jí pomohla... Škoda, že jsi tak daleko. Drž se!*zed*

sooosad
hodnocení

0x
Dobrý den, mám 2 na čtvrtletní vysvědčení, myslíte že to nějak bude vadit na střední školu? Děkuji za odpověď

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]