Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neomluvene hodiny, kdy to řeší socialka?

Od: nikjak2811* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, zjistila jsem že si dcera která je na střední škole psala sama omluvenky a nyní má tím padem přes 170 neomluvenych hodin. Tak nějak počítám že ji za to mohou vyhodit, jen mě zajímá od kolika hodin to řeší i socialka. Máte-li někdo takové to zkušenosti budu ráda když se mi ozvete. Předem děkuji za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

podle mne není důvod, proč by to měla řešit sociálka. pokud má slečna splněnou povinnou školní docházku (tedy odchozenou základku), další studium je jen na ní (a na rodičích), není už povinné ze zákona, tedy sociálka nemá důvod usměrňovat rodiče, aby na vzdělávání dítěte dohlédli.

přepdokládám tedy, že se bavíme o běžné střední škole, ne o nižšších stupních víceletých gymnázií.

iz*
hodnocení

2x

Škola má oznamovací povinnost. Počtem hodin si nejsem úplně jista, ale myslím, že to bylo 25 hodin. Otázka je, jestli škola, která to nechala dojít takhle daleko, OSPODu něco ohlásí/ohlásila.

Starší článek k problema/...

JEstli falšovala omluvenky, škola nemusí vše hned zjistit. Ale my na základce máme u syna edookit - aplikaci, kde se vše zaznamenává - úkoly, hodnocení i nepřítomnost žáka. Vím prakticky vše, mladej nic nezatluče :)

alenka1255
hodnocení

1x
Zastupce nam tenkrat rikala, ze maji hlasit 30 hodin, ale vetsina to stejne nedela.

carol*
hodnocení

1x

Zdravím, u svých dětí jsem se nikdy s ničím podobným nesetkala. Vím, že když jsem kolikrát dětem zapomněla napsat omluvenku-nenapsala jsem ji třeba měsíc- tak učitelka byla pouze naštvaná, ale nikdy nezavolala sociálku nebo tak podobně. Ovšem 170 hodin je opravdu hodně. Snad se Vám to podaří vyřešit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma neomluvené hodiny

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]