Nejste přihlášen/a.
Potřebovala bych si s někým povykládat, s někým kdo o mně nic neví a nezná mě.
Jsem v prváku na gymplu a připadá mi, že tam nepatřím. Až do deváté třídy jsem měla samé 1 na vysvědčení s tím, že jsem se pečlivě připravovala na písemky a zkoušení a také s tím, že mě učení baví/lo. Od té doby co jsem nastoupila na gympl se ze mě stal 3kař, jedničky nosím jen z dějepisu, dvojky jen z češtiny a biologie a angličtiny, vůbec mi nejde matika, fyziku mám na 3 a chemie je také docela bídná. Občas si říkám, jestli to byl dobrý nápad jít na gympl, jenže když se zamyslím nad tím, kam bych měla jinam jít, nic mě nenapadne, takže gympl se jeví, jako nejlepší věc pro mě. Všichni mi říkají, že první půl rok na gymplu je nejhorší, než si zvykneme na tu horu učení a všeho, že to prostě bude trvat, ve třídě nejsem zdaleka nejhorší žák, patřím do toho středu- v některých předmětech k těm lepším, ale mám úplnou fóbii z toho, že budu propadat a budu muset dělat opravné zkoušky. Mamka s taťkou mi řekli, že jim nevadí, když budu nosti 3 a 4, pro ně je hlavní, že nebudu propadat a že se mi ve škole bude líbit. Spolužáci i učitelé jsou v klidu, dá se s nimi na všem domluvit, takže vlastně ani nevím, kde je problém, asi ve mně. Když se zamyslím nad tím, čím bych chtěla být, tak mě napadne strašně moc věcí. Chvilku chci být zubařkou, chvilku učitelkou, chvilku detektive, herečkou, když to tak píšu, tak to jsou samé děcké sny a já už bych přeci dávno měla vědět, čím chci být, v čem jsem dobrá, jenže já to nevím, jako kdybych měla rozdvojenou osobnost :D ! :D Asi nad tím vším moc přemýšlím a měla bych tomu nechat volný průběh, vždyť maturovat budu až za 4 roky.
Díky za jakékoliv odpovědi, i když nevím, co by se na toto mé 'vylití srdíčka' dalo napsat.
Ahoj, nic si z toho nedělej. Já měl na základce taky vždycky samé jedničky a po nástupu na gymnázium jsem měl hodně trojek.
Na gymnáziu je ze začátku jedna z nejtěžších věcí si zvyknout na to, že už nebudeš ta jedničkářka a v průběhu let budeš ráda i za tu trojku. Hlavně se uč a jak říkají tví rodiče - hlavně nepropadej
Jinak je úplně normální, že v tomto věku pořádně nevíš, co chceš dělat. Doporučím ti, aby jsi se vždycky podívala na internet, co určitá práce obnáší za vzdělání, co se v ní dělá a vůbec nějaké to info, ať víš, jestli by tě to bavilo nebo ne. jake
Ahoj, já jsem v prvním ročníku šestiletýho a jsem na tom podobně, akorát já jsem měla na základce 1 a 2 bez jakékoli přípravy a ještě jsem si z učitelů dělala srandu. :D Problém je, že si teď nemůžu zvyknout na to, že mám něco dělat a že profesoři zhoršují známky za chování, tudíž se poprvé v životě bojím písemek, zkoušení a nejvíc vysvědčení. :/ Jinak, přemýšlet nad budoucí prací ještě úplně nemusíš - bratr letos maturuje a sám to ještě neví :D
Z trojek v prvnich mesicich prvaku bych si take zatim nic nedelej. Je to velka zmena proti zakladce a ty jsi zjevne zatim jeste nezjistila, co musis delat, aby se to promitlo do lepsich znamek. Dal na tom pracuj a ono se to usadi. V pololeti uz urcite vedet, co musis delat, aby jsi pravidelne ziskavala dvojky a jednicky. Pak uz bude jen na tobe, jestli tomu chces to usili venovat.
Ahoj, myslím, že je to přirozený jev a nemusíš se zatím strachovat. Všichni zasvěcení Ti potvrdí, že většinou první pololetí na nové škole(střední nebo gymnázium) je krizové. Já to měl zrovna tak. Na základní škole pohoda, ale v prvním pololetí na SŠ hned dvě trojky a ztráta vyznamenání. Ale v druhém pololetí už jsem v pohodě vyznamenání zase měl. První pololetí okoukej, co se po Tobě bude chtít, a ve druhém tyto poznatky využij ve svůj prospěch.
Jinak pokud cítíš, že na školu opravdu nemáš, tak se neboj přestoupit jinam, jsi teprve v prváku, takže v pohodě můžeš. Lepší nějaká škola s odbornějším zaměřením, než gymnázium, ze kterého se rozhodneš nejít na VŠ...pak v podstatě nemáš nic.
doplněno 04.11.12 20:16:A s tou budoucností si hlavu zatím nelam, to začni řešit nejdříve ve třetím ročníku, na to je času dost. Hlavně si vylepši co nejlépe známky, ať pak máš z čeho vybírat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.