1)Když chci počítat úhel beta tak nevím jestli to mám počítat jako tg= b/a a nebo cotg=a/b a to stejné i úhlu alfa 2)Nevím jestli mám počítat stranu a jako tg=a/b nebo cotg=b/a 3)Proč stranu b musím počítat jako tg= /a a ne cotg=a/b Prosim, jak zjistím, co mám první počítat?
1,2) to je jedno, řešení dostaneč stejné. tangens = inverzní cotg, a cotg = inverzní tangens.
3) tady můžeš oboje, jak se přišla na to, že ne?
Máš zadaný úhel a stranu, takže jako první počítáš stranu pomocí goniometrické funkce. Jakou? Takovou, aby jsi měla jen jednu neznámou v tom zlomku, kterému se rovná goniometrická funkce.
kristynala
Podle výsledku má cvičení 3 vyjít 3,4dm takže podle tg. Ale já jsem poprvé počítala podle cotg, protože si vždy řeknu znám přilehlou od. a chci počítat protilehlou odvesnu. A to mám tak skoro u každého příkladu, kde se jedná o tg nebo cotg.. Vždy si to řeknu naopak.. :/ A když počítám cvičení 3) cotg a tg tak každé vyjde jinak.
Děkuji. ale jak to mám zadat do kalkulačky? Když na ní nemám cotg... Takže to dělám podle tg ale nevychází mi to tak jak vám...Ale děkuji moc vše za rady.
Děkuji, teď už mi to vyšlo Ale ještě se chci zeptat na ten první příklad... Psali jste mi, že to má vyjít stejně jak tg tak i cotg... Ale zase me to vyšlo jinak :D posilam postup jak to dělám děkuji vám moc za rady!
Chybí Ti tam závorka za tím číslem v argumentu tg. Proč to nefunguje mně?
kristynala
Takže ja mam do kalkulačky zadat 8/15 a ne 5,33333? A ještě si chci zeptat, když budu mít trojúhelník a budu to počítat jako tg tak vlastně můžu i jako cotg, protože tg vyjde vždy stejně jako cotg...Pochopila jsem to dobře?
Počítáš to na kalkulačce správně. Ale 8/15 = 0,533333, nikoli 5,33333. Při přepisování výsledku jsem se spletl.
kristynala
Omluvám se, že furt otravuji... Ale zkoušela jsem ještě u tohoto příkladu vypočítat stranu a podle tg i cotg a vyšlo mi každé jinak a přece tg a cotg ma vyjít stejně ne? Kde mám zase chybu? děkuji moc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.