Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kružnice vepsaná

Od: anca* odpovědí: 5 změna:

Dobré jitro, už jsem se k Vám obrácela s radou o kružnici opsanou 5 cm.Už jsem jí nakreslila.Mockrát děkuji.Potřebovala bych ještě kružnici opsanou 2,5 cm.Jak na to?

Všem děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Strany trojúhelníka budou tečnami ke kružnici - potřebujete tedy znát body dotyku T1, T2, T3.

1) Sestrojte kružnici s daným poloměrem 2,5 cm. Na kružnici naleznete body dotyku T1, T2, T3 (podobně jako v případě kružnice opsané, tj. každý 2. bod 6-úhelníku).

2) Bod dotyku spojíte se středem kružnice a ke vzniklému poloměru vedete bodem dotyku kolmici = tečna ke kružnici. Narýsujete pro každý bod dotyku .

3) Kolmice - tečny - se protnou v bodech, které už jsou vrcholy hledaného trojúhelníka.

anca*
hodnocení

Děkuji už jsem se taky nějak k takovému výsledku dostala.:)

anca*
hodnocení

Vepsanou. Už jsem se z toho zbláznila*ee*

Nějaký text k tomu? Zadání například?

anca*
hodnocení

Sestrojte rovnostranný trojúhelník ABC, je-li:poloměr kružnice vepsané trojúhelníku ABC 2,5 cm

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kružnice opsaná
Otázky na téma kružnice vepsaná

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]