Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat... Jsem na SOŠ a máme míz zameškáno za šk, rok 25% a já už mám z jednoho předmětu 26%, protože musím vždycky odjíždět k doktoru.. Chtěla jsem se zeptat co mi hrozí když nebudu mít splněnou docházku?
Informaci ohledně docházky si vysvětlujete mylně. Školní ani klasifikační řád nestanoví, jakou "mají mít žáci absenci" (ta má být samozřejmě co nejnižší), nýbrž hranici, do níž lze žáka ještě klasifikovat.
Překročí-li žák stanovenou hranici, nemůže být klasifikován. Situace se pak řeší tzv. doklasifikací - do data, které stanoví ředitel školy, musí žák složit zkoušku/y za uplynulé období.
Pokud při zkoušce neuspěje, bude v pololetí hodnocen nedostatečnou, na konci školního roku by musel složit opravnou zkoušku.
Pokud by neuspěl ani při opravné zkoušce, nepostoupil by do dalšího ročníku. Ředitel školy by mohl na základě písemné žádosti povolit opakování ročníku.
___ Doporučuji dohodnout si alespoň část opakovaných návštěv lékaře/ů na dobu mimo vyučování. Každý lékař má ordinační hodiny alespoň jedno(ale spíše dvě) odpoledne v týdnu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.