Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Docházka na SOŠ

Od: kristy* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat... Jsem na SOŠ a máme míz zameškáno za šk, rok 25% a já už mám z jednoho předmětu 26%, protože musím vždycky odjíždět k doktoru..:( Chtěla jsem se zeptat co mi hrozí když nebudu mít splněnou docházku? :(

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petapeta*
hodnocení

0x

Že vás nebudou z některých předmětů klasifikovat a budou vás zkoušet v náhradním termínu.

hodnocení

0x

Pokud máš nějaké zdravotní problémy, řešil bych to individulálně s vedením školy

tlapka*
hodnocení

0x

Pokud jde prokazatelně o zdravotní potíže, bývají vstřícní. Uvědomte třídního a individuálně si promluvte s učitelem. :)

artik*
hodnocení

0x

to je náhoda , že je to zrovna jeden předmět

iz*
hodnocení

0x

Informaci ohledně docházky si vysvětlujete mylně. Školní ani klasifikační řád nestanoví, jakou "mají mít žáci absenci" (ta má být samozřejmě co nejnižší), nýbrž hranici, do níž lze žáka ještě klasifikovat.

Překročí-li žák stanovenou hranici, nemůže být klasifikován. Situace se pak řeší tzv. doklasifikací - do data, které stanoví ředitel školy, musí žák složit zkoušku/y za uplynulé období.

Pokud při zkoušce neuspěje, bude v pololetí hodnocen nedostatečnou, na konci školního roku by musel složit opravnou zkoušku.

Pokud by neuspěl ani při opravné zkoušce, nepostoupil by do dalšího ročníku. Ředitel školy by mohl na základě písemné žádosti povolit opakování ročníku.

___ Doporučuji dohodnout si alespoň část opakovaných návštěv lékaře/ů na dobu mimo vyučování. Každý lékař má ordinační hodiny alespoň jedno(ale spíše dvě) odpoledne v týdnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]