Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych s dětmi na výzdobu děla tyto vánoční stromečky, ale nemohu ( za nic na světě (!) přijít na to, jaký je základní tvar papíru, ze kterého se stromeček poskládá. Můžete mi někdo, prosím poradit? Děkuji předem!
Dobrý den, podívejte se do návodu viz odkaz - není to stejné, ale je to (dle mého názoru) hezčí. Zdravím!
Podle mne je základem čtverec přeložený na polovinu a dále poskládaný na tolik dílů, kolik "pater" má stromek mít. (Váš stromek se mi líbí víc než z odkazu od @Ben > ale postup bude podobný jako v odkazu.)
Našel jsem tohle. Je to v podstatě to samé jen kulatější. ( a podobné tomu co dal @ben)
Zkuste to poskládat, zastřihnout zaoblení do roviny a máte to co na vašem obrázku. Rozložte a víte z čeho vycházet. Jsou to v podstatě 4 trojúhelniky ze šestiúhelníku ovšem nepravidelného. Ale na jaký základni tvar (trojúhelník, čtverec, obdélník) to naroubovat netuším.
Tady kousek níž na stránce je skoro to samé, jen podrobnější postup.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.