Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat origami

Od: jirinaa* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěla bych s dětmi na výzdobu děla tyto vánoční stromečky, ale nemohu ( za nic na světě (!) přijít na to, jaký je základní tvar papíru, ze kterého se stromeček poskládá. Můžete mi někdo, prosím poradit? Děkuji předem!

Jak udělat origami

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, podívejte se do návodu viz odkaz - není to stejné, ale je to (dle mého názoru) hezčí. Zdravím!

domaci-napady.cz/...

iz*
hodnocení

2x

Podle mne je základem čtverec přeložený na polovinu a dále poskládaný na tolik dílů, kolik "pater" má stromek mít. (Váš stromek se mi líbí víc než z odkazu od @Ben > ale postup bude podobný jako v odkazu.)

hodnocení

2x

Našel jsem tohle. Je to v podstatě to samé jen kulatější. ( a podobné tomu co dal @ben)

Zkuste to poskládat, zastřihnout zaoblení do roviny a máte to co na vašem obrázku. Rozložte a víte z čeho vycházet. Jsou to v podstatě 4 trojúhelniky ze šestiúhelníku ovšem nepravidelného. Ale na jaký základni tvar (trojúhelník, čtverec, obdélník) to naroubovat netuším.

Tady kousek níž na stránce je skoro to samé, jen podrobnější postup.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]