Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zvládat školu a zároveň práci?

Od: davidkral® odpovědí: 4 změna:
Ahoj, z důvodu, že mě opustila rodina, neměl jsem finanční prostředky na žití a musel tedy začít v 18-ti pracovat, jsem byl nucen střední školu ukončit. Chci na jinou školu, Dodělat si tu, co jsem studoval předtím, nechci. Jenže pokud by se jednalo o denní studium po dobu čtyř let, musel bych skončit v práci (případně dělat jen brigády), což by mělo za následek rapidní pokles mých finančních prostředků, takže bych měl sotva z čeho žít a bydlet.
Jak byste se zachovali v téhle situaci vy?
Znáte někoho, kdo to tak má a jak to zvládá?
Budu moc rád za každou radu, jak skloubit školu s prací, předem díky. :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fram
hodnocení

0x

Jsou školy večerní, forma při zaměstnání. Alespoň byly, zaměstnavatel poskytl něco málo volna. VŠCHT při zaměstnání byl ovšem neskutečný záhul, ale při plném úvazku byl plat. Ředitel byl profesor, takže podpora studia celkem byla. A to

2 dny na každou zkoušku

5 dní v případě závěrečné zkoušky

10 dní na sepsání a obhajobu bakalářky či diplomky

40 dní na přípravu a vykonání státnic

Také se něco odečítá z daní, až 4000Kč ročně. Spíš ale doporučuji dodělat večerně původní školu, jestli má tuto formu studia.

Také se můžete "upsat" firmě. Podpoří vaše studium a za to budete 5 let povinně pracovat u firmy (po dokončení).

iz*

"Z daní" se neodečítá nic, jde o snížení daňového základu. (Úspora by bylo 15 % ze zmíněných až 4.000 Kč ročně, tj. 600 Kč.)

hodnocení

0x

Existují i středoškolské obory (pětileté), které lze studovat dálkově; např. zde - spsbv.cz/...

Též si ovšem myslím, že byste se měl spíše zaměřit na dokončení původního oboru.

niko*
hodnocení

0x

Co práce z domu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]