Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet limity posloupnosti

Od: mell odpovědí: 6 změna:

Zdravím, potřebovala bych pomoci s výsledkem i postupem, děkuji (příklad je zlomek)

2

√(n + 3n2) - √(2 + n + 3n2)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Rozšiřte to výrazem √(n + 3n2) + √(2 + n + 3n2)

mell
hodnocení

To jsem dělala, ale vždycky mi vyjde buď neurčitý výraz, nebo jiný výsledek, než by měl být

xx*

Tak sem vložte váš výpočet, abychom zjistili, kde chybujete. Jinak to vychází –∞.

mell
hodnocení

Já už se asi ztrácím hned po prvním kroku, kdy moc nevím, co mám dělat s čitatelem, kdy mi vzniklo: 2 x výraz kterým rozšiřuju; upravím pak akorát jmenovatele, kde mi zůstane 2, což asi můžu zkrátit s 2 nahoře, ale stále mi tam zůstavájí dvě odmocniny, i když už bez zlomku..s kterýma si nějak nedokážu poradit dál

Ve jmenovateli skutečně vyjde minus dva (pozor na znaménko), ale v čitateli máte samé plusy, takže ten je nekonečno

mell

Ahaa, super, děkuju moc! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]