Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak bych měl nakreslit mřížku?

Od: anubias* odpovědí: 36 změna:

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

anubias*
hodnocení

Na ctvrtku A4
hoststary*

na milimetrový papír - stačí jen pravítko a ..

Ještě bych k tomu přidal tužku. Bez ní to půjde opravdu těžko.

Ale je to opravdu jen pár přímek.

hodnocení

0x

Nakreslit klidně od ruky, narýsovat za pomoci tužky a pravítka. Rozměry jsou udané - v čem je problém?

anubias*
hodnocení

Takze to nema bejt na ctvrtce A4 ne bo muze

anubias*
hodnocení

Ano rozmery mam
Ale nevim cim mam nejdriv zacit
20.11.18 19:18

Přímkou.

Začněte obdélníkem 120x180 mm, pak ho rozdělte na čtverce 60x60, pak narýsujte ty rozdělovací úsečky a pak se pusťte do těch šikmých. Pro začátek.

anubias*
hodnocení

60x60 mm
Znamena 6cm ctverce?

Ano. 1 cm má 10 mm.

anubias*
hodnocení

Kolik ma mit cm

Jedna 18, druhá 12 a další těžko říci, když tam chybí kóty.

20.11.18 19:29

Nechybí.

Myslel jsem ten pravý obrázek. Sice se tam dá ledasco předpokládat, ale kóty tam chybí.Levý obrázek je v pohodě, ten se dá narýsovat přesně.

To ano - ale myslím, že i ty dva údaje jsou postačující - tedy jak pro koho *smich*

@jedubabicka *palec* sice mám "náskok", protože jsem maturovala z deskriptivy, ale už je to 40 let :) ovšem uvedené údaje by mi s přehledem stačily.

@inzinyrka - Deskriptivou jako takovou jsem sice nepolíbená, ale něco si ze školy ještě taky pamatuju - třímilimetrové kolmé písmo pak obzvláště *smich*

hodnocení

0x
Pokud u pravého obrázku nejsou kompletní kóty, tak ho samozřejmě nelze nakreslit. Při rýsování nelze "předpokládat", to je nesmysl.

anubias*
hodnocení

Rozdeleni ctvercu 60×60 mm
Znamena ze rozdelim ctverce po 6cm
Dekuji

anubias*
hodnocení

60×60 mm je dohromady 3600mm
A to se rovna 360 cm
Ale 360 cm je blbost
Tak jestli to ma bejt po 6cm rozdeleni tech ctvercu

Pleteš dohromady jablka s hruškama.

Vždyť tam jasně vidíš čtverec 60x60, asi milimetrů, to se neví. Ten sice má 3600, ale mm2, a to tě nemusí zajímat. Prostě to je šest čtverců.

anubias*
hodnocení

Kolil maji mit ty rozdelovaci usecky cm taky 6?

hoststary*
hodnocení

0x

Levý obrázek je kótovaný jako pro strojaře v mm, pravý obrázek má kotování pro stavaře, tedy v cm a to se vám na papír asi nevejde, ale proč by to muselo být na papír? Třeba to může být na podlahu, nebo to jsou rozměry betonových dlaždic pro zatravňovací mžížku? Kdo ví?

anubias*
hodnocení

Narysoval jsem obdelnik s rozmery
120×180mm
Potom jsem rozdelil obdelnik na ctverce 60x60 coz jsem udelal po 6cm
Nevim jestli to mam dobre
Kdyz tak mi muzete poradit

Máš to dobře, můžeš pokračovat dál.

anubias*
hodnocení

Takze mam rozdeleny obdelnik na 6 ctvercu
Je to tak spravne

Připomíná ti to, to co máš na obrázku? Trochu jo, viď?

Ale něco tomu pořád chybí.Musíš ty čtverce rozdělit na čtyři díly a potom malovat ty úhlopříčky.

Přitom to je zcela jasný, koukneš na obrázek a můžeš kreslit. Co chceš ještě více radit?

anubias*
20.11.18 22:57
hodnocení

Jak bych měl nakreslit mřížku? #2

anubias*
hodnocení

Po kolika centimetrech
Mam rozdelit ctverce na 4 dili

No, když to vlastně rozdělíš vše po jednom centimetru, tak tam pak v pohodě namaluješ všechny úhlopříčky a vznikne ti to co je v zadání.

Ale tohle je úkol asi na deset minut a ty máš za dvě hodiny namalovaných deset čar. Možná, že ta fotka zkresluje, ale ještě k tomu nakřivo.

anubias*
hodnocení

Je to tou fotkou no

No, čeká tě ještě dlouhá noc...já jdu do peřin.

anubias*
hodnocení

Mam na to dva tydny
Tak cau jdu taky zase zitra pokud muzete
Nebo muzes

anubias*
hodnocení

Nevedeli by jste nekdo jak narysovat mrizku napravo?
Dekuji
Nevěděl. S kótami co máte dané to narýsovat technicky vzato nelze.
V případě že bych měl k dispozici všechny potřebné kóty, tak je to práce na 5 minut i s vypitím kávy.

robokazik
hodnocení

0x

no myslím, že je to do školy, ne do práce. Učitel nebude vše kótovat, žák si nemusí vše zapsat. Levý obr. je jasný. Pravý taky, jsou to od pohledu čtverce, takže ty kóty dole si dej i na stranu. jinak je fakt, že ten v pravo bez kót, je vlastně nerýsovatelný. Jestli je totok problém, tak se těš na pozdější učivo. Vždyť jenom narýsuješ obrázek v daných rozměrech. A co se týká těch tvých dotazů, nemáme to za tebe narýsovat? Jestli nevíš tak triviální věci jako převod mm na cm, možná to není úplně vhodný obor pro tebe. Za mě nechápu co na tom nechápeš. Peníze si umíš spočítat? Psát umiš? Co mobil, zvládáš ovládat? Nevím jak se někdo může ptát jestli 60mm = 6cm. To je prostě moc. Já bych ti doporučil, zavři knihu a najdi si něco jednoduššího, lopatu nebo koště, ale i ty mají svá úskalí. Co potom s takovými obrázky?

Jak bych měl nakreslit mřížku? #3
Jak bych měl nakreslit mřížku? #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]