Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Přestoupil jsem na školu kvůli jinému oboru, který mě naplňuje, ale je tu jistý problém.
Ta škola má velmi depresivní prostředí, je tam zima (profukujou okna) a celkově je to velmi tmavé prostředí a od doby co jsem tam, tak jsem pořád ve stresu. Jen, když dojdu domů tak ten stres opadá.
Dokážete mi někdo poradit? Děkuji.
Vytipujte si jinou školu, seznamte se s ní (to jste měl udělat i u této): navštivte ji, promluvte si s vyučujícími i se žáky a teprve potom jejího ředitele požádejte o přestup. Jinak riskujete, že ani po dalším přestupu nebudete spokojen a další přestup už se Vám nemusí podařit (další ředitelé už budou opatrnější).
Když to vydržíš, tak už Tě nepřekvapí, když pak někdy budeš mít v práci chladno, šedivo a bude tam táhnout. Tak se dobře obleč a soustřeď se na předmět studia. Taky můžeš přijít diplomaticky s návrhem, co udělat, aby škola nepůsobila depresivně. To by mohli ocenit. Kdo v takovém prostředí funguje dlouho, tak si ani neuvědomuje, že by to mohlo vypadat líp. Tomu se říká provozní slepota.
Asi budete muset vydržet - jestli tedy nenajdete ochotného ředitele další školy, která by vám konečně vyhovovala.
Z. č. 561/2004 Sb. školský zákon
§ 66
4) O přestupu žáka střední školy do jiné střední školy rozhoduje ředitel školy, do které se žák hlásí. V rámci rozhodování o přestupu žáka, zejména pokud má při přestupu dojít ke změně oboru vzdělání, může ředitel školy stanovit rozdílovou zkoušku a určit její obsah, rozsah, termín a kritéria jejího hodnocení. Žák přestává být žákem školy, z níž přestoupil, dnem předcházejícím dni přijetí na jinou školu. O přijetí žáka informuje ředitel školy bez zbytečného odkladu ředitele školy, z níž žák přestoupil. Ředitel školy, z níž žák přestupuje, zašle do pěti pracovních dnů poté, co se dozvěděl o přijetí žáka na jinou školu, řediteli této školy kopii dokumentace žáka ze školní matriky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.