Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prace-Skola

Od: neznamikluk odpovědí: 14 změna:
Ahojte je mi 17 jsem ve druhaku obor instalater a nebaví mě to... bavi mě manikura (nehty) chtěl bych odejít ze školy a vydělávat co si otom myslíte? (Nemám v plánu dělat jinou práci) předem děkuji za odpovědi!

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

17 let...kluk...je v učení na instalatéra..a baví ho manikůra.

Tak myslím si o tom své..to je jasné.

neznamikluk
hodnocení

I stalater mě nebaví šel jsem tam jen tak jinak se učím nehty

myska*
hodnocení

2x

Manikúra je jedna z těch živností, které mají podmínku - člověk musí prokázat odbornou způsobilost. Takže si můžeš najít školu s oborem kosmetička nebo něco podobného a přihlásit se tam.

https://www.živnosti.eu/products/pedikura-manikura/

hodnocení

2x

@neznamikluk - Když nebudu dělat instalatera a věnovat se nějak jinak jak bych mohl vydělávat tak jim to nevadí
Dobře - takže rodiče vás budou ještě nějaký čas živit, než dokončíte potřebné vzdělání - a něco z uvedeného mít musíte:

Pedikúra, manikúra - Odborná způsobilost k této řemeslné živnosti

Zájemce o provozování živnosti je může prokázat dokladem o:

řádném ukončení středního vzdělání s výučním listem v příslušném oboru vzdělání,

řádném ukončení středního vzdělání s maturitní zkouškou v příslušném oboru vzdělání, nebo s předměty odborné přípravy v příslušném oboru,

řádném ukončení vyššího odborného vzdělání v příslušném oboru vzdělání,

řádném ukončení vysokoškolského vzdělání v příslušné oblasti studijních programů a studijních oborů, nebo

uznání odborné kvalifikace, vydaným uznávacím orgánem podle zákona o uznávání odborné kvalifikace,

ověření nebo uznání dosažené úplné kvalifikace pro příslušný obor na základě zákona o uznávání výsledků dalšího vzdělávání.

Občan České republiky nebo jiného členského státu Evropské unie může prokázat odbornou způsobilost též tím, že:

po dobu 3 po sobě jdoucích let jako samostatně výdělečně činná osoba nebo ve vedoucím postavení, přičemž výkon činnosti nesmí být ukončen více než 10 let před ohlášením živnosti nebo podáním žádosti o koncesi,

po dobu 2 po sobě jdoucích let jako samostatně výdělečně činná osoba nebo ve vedoucím postavení, je-li držitelem dokladu o dosažené kvalifikaci vydaného nebo uznaného příslušným orgánem nebo institucí členského státu a potvrzujícího vzdělání a přípravu, které jej odborně připravují pro výkon předmětné činnosti v členském státě původu,

po dobu 2 po sobě jdoucích let jako samostatně výdělečně činná osoba nebo ve vedoucím postavení, prokáže-li, že vykonával předmětnou činnost nejméně 3 roky v pracovněprávním vztahu, přičemž výkon činnosti nesmí být ukončen více než 10 let před ohlášením živnosti nebo podáním žádosti o koncesi, nebo

po dobu 3 po sobě jdoucích let v pracovněprávním vztahu, je-li držitelem dokladu o dosažené kvalifikaci vydaného nebo uznaného příslušným orgánem nebo institucí členského státu a potvrzujícího vzdělání a přípravu, které jej odborně připravují pro výkon předmětné činnosti v členském státě původu

Doklady prokazující odbornou způsobilost mohou být nahrazeny doklady o:

řádném ukončení středního vzdělání s výučním listem v příbuzném oboru vzdělání a dokladem o vykonání jednoroční praxe v oboru,

řádném ukončení středního vzdělání s maturitní zkouškou v příbuzném oboru vzdělání a dokladem o vykonání jednoroční praxe v oboru,

řádném ukončení vyššího odborného vzdělání v příbuzném oboru vzdělání a dokladem o vykonání jednoroční praxe v oboru,

řádném ukončení vysokoškolského vzdělání v příslušné příbuzné oblasti studijních programů a studijních oborů,

řádném ukončení rekvalifikace pro příslušnou pracovní činnost, vydaným zařízením akreditovaným podle zvláštních právních předpisů, nebo zařízením akreditovaným Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, nebo ministerstvem, do jehož působnosti patří odvětví, v němž je živnost provozována, a dokladem o vykonání jednoroční praxe v oboru, nebo

vykonání šestileté praxe v oboru.

živnosti.eu/...

a pravděpodobně vám rovněž poskytnou základní kapitál na rozjezd podnikání. Tu "maličkost", že musíte být zletilý, ani nezmiňuji.

Kdybych za to dostával např 25 tisíc tak bych se s tim mohl uživit ne?
Budete muset platit daně, zdravotní pojištění, nájem, energie, materiál - víte vůbec, kolik byste musel vydělávat, aby vám těch 25 tisíc zůstalo? A z toho si budete hradit bydlení, jídlo, oblečení... nebo vás bude maminka s tatínkem sponzorovat?

jezevec*
hodnocení

1x

Božínku, ty máš ale nápady...*smich* Ale pokud to vidíš takhle, spíš bych se vrhnul zatím třeba na nějakou ekonomku nebo podnikatelskou školu a udělal bych si za pár let vlastní salon (salony), který bych si jenom řídil. Těžko budeš chtít osobně v padesáti pilovat někomu paznehty... S výučákem instalatér asi díru do světa nehtový modeláže neuděláš. Uvědom si, že ošetřit nehet na malíčku vyžaduje jinej cit, než někam narvat dvuocoulovou trubku a upevnit jí hasákem...

neznamikluk
hodnocení

Já nechci dělat instalatera chtěl bych odejít a věnovat se jenom nehtum

hodnocení

1x

Nehtový design tě až do důchodu nejspíš živit nebude. Instalatéřina by mohla (a velmi dobře). Dodělej školu, udělej si kvalifikaci, a po odpoledních můžeš dělat třeba i ty nehty. Nebo pár let i po maturitě. Ale opravdu to není poslání na celý život.

neznamikluk
hodnocení

Kdybych za to dostával např 25 tisíc tak bych se s tim mohl uživit ne?
krtek66

už jsi viděl někoho kdo dělá takovou práci a bere 25tis? Ti co to dělají jsou chudáci...

hodnocení

0x

Já si myslím, že vzdělání ještě nikomu neublížilo. Naopak - nehtař se základkou? nemám o Vašem nápadu valné mínění. Dovedete si představit, že to budete dělat ještě v 50, protože se nic jiného nenaučíte? A to ještě budete mít asi tak 20 let do důchodu *zmateny*

neznamikluk
hodnocení

Jakej je problém to dělat v 50?

neznámÍ kluku, to, co je v 17 romantika, je v 50 opruz. Navíc budete sám, neb nikoho jiného z těch nehtů neuživíte.

hodnocení

0x

@neznamikliuk - Já nechci dělat instalatera chtěl bych odejít a věnovat se jenom nehtum
A co na to páni rodiče?

neznamikluk
hodnocení

Když nebudu dělat instalatera a věnovat se nějak jinak jak bych mohl vydělávat tak jim to nevadí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]