Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odmocnina - jak vypočítat

Od: sebod* odpovědí: 6 změna:

A jsem v koncích... Prosím, jak se vypočítá příklad d) a f). Postup mám, snažila jsem se ;) Jen se mi to nezdá správné. Nemá se nejdříve odečíst a teprve potom odmocnit? Děkuji

Odmocnina - jak vypočítat

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

3x

Já byl vždycky na matiku blbej jak pucštok, ale logicky, kdyby to mělo být tak, jak píšeš ty, pak by musela být v zadání odmocnina ze 169 mínus odmocnina ze 144. Já bych to řešil spíš jako odmocnina ze 166 - 144, tedy odmocnina z 22, což je 4,69...

Totéž ten druhej příklad bych počítal jako odmocninu z 24336 (169 x 144), což jest 156

Ale nejsem si úplně jistej...

sebod*
hodnocení

jojo, máš pravdu. Jen v tom případě to je odmocnica z 25

jezevec*

No vidíš, vždyť to říkám, že jsem byl vždycky na matiku blbej... *smich*
Takže výsledek prvního příkladu je 5 (to jsem dal z hlavy !) *frajer*

dam®
Puctštok= geniální ohodnocení, pane, smekám,tohle jsem neviděl a nečet už hodně dlouho.Dík.

sebod*
hodnocení

Už to mám *smich*. Nejdříve se odečte, pak odmocní. Ufff... No, s touhle větší vnučkou si to zopáknu, s menšími vnuky už to budu umět *ua*Teda jestli to za tu dobu nezapomenu. *sok*

hodnocení

0x

Tak je to. A pro úplnost, příklad f máte skutečně dobře, lze odmocnit každý součinitel a výsladek znásobit. Samozřejmě by šlo i nejprve znásbit a pak odmocňovat, ale proč?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]